Чи можна прати подушки в пральній машині: правильну відповідь мало хто знає

Читать на русском
Автор
2345
Як правильно доглядати за подушкою
Як правильно доглядати за подушкою. Фото Pexels

Подушкам потрібне регулярне прання

Подушка – предмет щоденного користування. Може здатися, що вони не потребують прання і достатньо просто регулярної зміни наволочок і видалення жовтих плям з подушки. Але насправді це не так. Прання подушки обов’язкове. Робити це потрібно не менше двох разів на рік. Виняток становлять ортопедичні подушки з ефектом пам’яті. Їх прати не можна, тому що спінений наповнювач просто зруйнується.

Як випрати синтетичну подушку

Синтетичні подушки зазвичай мають наповнювачі з поліестеру або штучного пуху. Більшість із них можна легко прати у пральній машині, але з використанням програми, призначеної для делікатних тканин. Точну інформацію з рекомендаціями з прання можна дізнатися на етикетці.

Зазвичай подушки зі штучним наповнювачем стирають за температури від 30 до 60 градусів Цельсія з додатковим полосканням і без віджиму. При цьому використовується м’який засіб для прання.

У барабан разом із подушкою можна покласти тенісну кульку. Це гарантує, що наповнювач подушки не зіб’ється в одну велику грудку.

Як прати декоративні подушки

Декоративні подушки, що не мають знімного чохла, краще прати вручну. Це допоможе зберегти їх зовнішній вигляд.

Налийте у ванну чи таз трохи теплої води та додайте порошок чи гель для прання. Покладіть подушку у воду і ретельно очистьте її. На завершення промийте та обережно відіжміть виріб. Не стискайте і не скручуйте подушки надто сильно, щоб не зруйнувати їхню початкову структуру.

Як прати пір’яні подушки

Подушки з пір’я та пуху вимагають особливого догляду. Вивчіть етикетку і дізнайтеся, за якої температури краще прати ту чи іншу подушку з натуральним наповнювачем. Перш ніж покласти подушку в пральну машину, необхідно її уважно оглянути на наявність отворів, через які пір’я може потрапити всередину пральної машини.

Також пам’ятайте, що не можна використовувати сильні засоби для прання або порошки, що утворюють велику кількість піни. Найкраще використовувати делікатні засоби для прання.

Раніше "Телеграф" ділився лайфхаком, який передбачає використання лаврового листа для миття підлоги. Завдяки цій спеції поверхні завжди сяятимуть.