Можна навіть з дому не виносити: копійчані засоби для чищення килимів своїми руками

Читать на русском
Автор
745
Можна освіжити килим, навіть не виносячи його з кімнати Новина оновлена 04 березня 2024, 11:56
Можна освіжити килим, навіть не виносячи його з кімнати. Фото Freepik

Дізнайтеся, як відчистити плями на килимах, не виносячи їх з будинку на вулицю

Навесні багато господинь починають ґрунтовне прибирання будинку, яке серед іншого включає і чищення килимів. Можна відвезти паласи і в сервіс, де його почистять за гроші, однак, можна спробувати вивести плями та освіжити килим самотужки. "Телеграф" вже розповідав про домашні засоби для миття дзеркал, сьогодні ділиться, як очистити килими, навіть не виносячи їх з дому.

Перед прибиранням килима потрібно звертати увагу на матеріал, з якого він зроблений, пише ТСН. Якщо килим синтетичний, для його чищення підійдуть будь-які домашні засоби, а якщо матеріал натуральний, потрібно враховувати, що не всі засоби підійдуть. Так, для вовняного килима можна використовувати мильні розчини, шампуні та соду, а ось оцет та лимонну кислоту потрібно використовувати з обережністю.

Як освіжити килим прямо в домі

Щоб освіжити килим, не виносячи його із кімнати, можна використовувати звичайне господарське мило. Натріть мило на дрібній тертці, розмішайте в літрі теплої води до розчинення і за допомогою пульверизатора нанесіть на килим по всій поверхні, приділяючи увагу плямам. Коли килим висохне, ретельно пропилососьте його. Мило добре освіжає матеріал та прибирає свіжі плями.

Як почистити килим із содою, оцтом та порошком

Своїми руками можна зробити ефективний засіб для чищення килимів. На півсклянки води додайте одну столову ложку соди, трохи прального порошку та 50 мл оцту. Нанесіть засіб на килим розпилювачем і протріть килим ганчіркою. Потім заберіть залишки засобу вологою губкою і дайте висохнути — килим буде чистий і свіжий.

Як вивести плями з килима лимонним соком

Лимонний сік — ефективний засіб для виведення плям на килимах. Нанесіть свіжий лимонний сік на плями та забруднення, залиште на кілька годин, потім розпорошіть на ці ділянки трохи звичайної води. Коли килим висохне — ретельно пропилососьте його.

Як зробити сухе чищення килима в будинку

Суху чистку найкраще використовувати для килимів із натуральних матеріалів. Можна зробити її за допомогою звичайної соди. Спочатку добре пропилососьте килим, потім рівномірно розсипте соду по всій поверхні, залиште на півгодини і потім ще раз ретельно пропилососьте килим.

Сухе чищення килима також можна зробити з харчовою сіллю. Використовуйте таку ж схему, як і з содою. Для більш ретельного прибирання можна використовувати також щітку.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим випрати кухонні рушники для чистоти та свіжості. З цим способом вони перестануть смердити з першого разу.