Для найсмачніших млинців не потрібні ні яйця, ні молоко: як приготувати швидко і дешево

Читать на русском
Автор
18366
Виходять дуже апетитні млинці
Виходять дуже апетитні млинці. Фото Портал "Пляшка"

Секрет — у додаванні в тісто невеликої кількості манки

Вже всі знають, що головним атрибутом Масляної для українців є апетитні вареники. Втім, млинці в наших широтах теж дуже люблять.

Розповідаємо, як приготувати цю страву, якщо виявилось, що вдома немає ні молока, ні яєць. Рецептом поділились на порталі Pixelinform. Секрет приготування смачних млинців — у додаванні в тісто невеликої кількості манної крупи.

Інгредієнти:

  • 200 г манки
  • 50 г борошна
  • 500 мл теплої води
  • 2 столові ложки цукру
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 1 чайна ложка швидкодіючих дріжджів

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо теплу воду з дріжджами. Залишаємо на 15 хвилин під рушником або кришкою — щоб підійшла опара.
  2. В окремій ємності змішуємо борошно, манку, сіль та цукор. З'єднуємо обидві маси, додаємо розпушувач.
  3. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою. Залишаємо на півгодини у теплому місці.
  4. Смажимо млинці на попередньо розігрітій сковороді з олією. Млинці виходять ніжними та ажурними.

Подавати такі млинці можна зі сметаною, варенням, медом або іншими доповненнями за вашим смаком. Також ми ділились рецептом особливо пухких пиріжечків.