Для найсмачніших млинців не потрібні ні яйця, ні молоко: як приготувати швидко і дешево
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 18366
Секрет — у додаванні в тісто невеликої кількості манки
Вже всі знають, що головним атрибутом Масляної для українців є апетитні вареники. Втім, млинці в наших широтах теж дуже люблять.
Розповідаємо, як приготувати цю страву, якщо виявилось, що вдома немає ні молока, ні яєць. Рецептом поділились на порталі Pixelinform. Секрет приготування смачних млинців — у додаванні в тісто невеликої кількості манної крупи.
Інгредієнти:
- 200 г манки
- 50 г борошна
- 500 мл теплої води
- 2 столові ложки цукру
- 0,5 чайної ложки солі
- 2 чайні ложки розпушувача
- 1 чайна ложка швидкодіючих дріжджів
Спосіб приготування:
- Змішуємо теплу воду з дріжджами. Залишаємо на 15 хвилин під рушником або кришкою — щоб підійшла опара.
- В окремій ємності змішуємо борошно, манку, сіль та цукор. З'єднуємо обидві маси, додаємо розпушувач.
- Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою. Залишаємо на півгодини у теплому місці.
- Смажимо млинці на попередньо розігрітій сковороді з олією. Млинці виходять ніжними та ажурними.
Подавати такі млинці можна зі сметаною, варенням, медом або іншими доповненнями за вашим смаком. Також ми ділились рецептом особливо пухких пиріжечків.