Всього одна таблетка — і жир на деку розчиниться без сліду

Читать на русском
Автор
1174
Деко сяятиме
Деко сяятиме. Фото Відкриті джерела

Найпростіший спосіб позбутися найстрашніших забруднень

Якщо ви регулярно користуєтеся духовкою, вам добре відомо, як швидко і сильно може забруднитись деко. На ньому зазвичай осідають залишки їжі та жиру. Але іноді доводиться боротися навіть з іржею. На його очищення доводиться витрачати багато сил і часу, або використовувати агресивну хімію. Хоча часто позбутися слідів пригорілих страв на деку можна за допомогою солі або таблетки для очищення зубних протезів. Таким лайфхаком ділиться Shareinfo.

Як правильно чистити лист

Перед використанням будь-яких засобів для миття листа зверніть увагу на тип матеріалу, з якого він виготовлений. Наприклад, якщо у вас лист з алюмінієвим або емальованим покриттям, не тріть його металевою мочалкою. А якщо ні, то на вашому кухонному аксесуарі можуть з’явитися сильні подряпини. Буде безпечніше використовувати для миття м’яку тканину або губку.

Чим очистити деко

Якщо у вас виникли проблеми з видаленням залишків їжі, що пригоріли, і жиру з листа, ви можете використовувати кухонну сіль. Поступово розподіліть її по забрудненій поверхні. Потім поставте деко у духовку на 30 хвилин при температурі 50°С. Коли сіль потемніє, вимкніть духовку і дайте деку охолонути. Коли воно буде трохи теплим, візьміть губку, змочіть її у воді й протріть поверхню. Усі забруднення видаляться разом із сіллю.

Якщо сіль виявилася неефективною, таблетка для чищення зубних протезів видаляє весь бруд без сліду. Це не дуже популярний, але дуже ефектний метод.

  1. Киньте засіб у теплу воду і зачекайте, поки розчиниться.
  2. Вилийте отриманий розчин на лист, який хочете очистити.
  3. Поставте деко у духовку і запікайте при температурі 100°C не менш як годину.
  4. Коли деко охолоне, промийте залишки бруду під проточною водою.

Раніше "Телеграф" ділився лайфхаками, які допоможуть скоротити час на прибирання. Завдяки їм робити хатні справи стане легше.