Весняне прибирання: яких речей варто позбутися

Читать на русском
Автор
6065
Список речей, які можна сміливо викинути
Список речей, які можна сміливо викинути. Фото Pexels

Дотримуючись цих порад ви зможете зробити своє житло чистіше та зручніше

З наближенням весни хочеться оновлень. Тому разом із генеральним прибиранням та миттям вікон не зайвим буде провести розхламлення. Позбувшись непотрібних речей і предметів вдасться звільнити простір і створити приємнішу та функціональнішу обстановку в будинку.

Список речей, які рекомендується викинути перед весною, публікує Actualno.

Що викинути з дому напередодні весни

Старий одяг та взуття. Весна – ідеальний час, щоб переглянути свій гардероб і позбутися одягу та взуття, яке вже зношене. Викиньте все зайве, а те, що у хорошому стані, але не носите, віддайте на благодійність.

Використана косметика. Перевірте свою косметичку і викиньте всі продукти, термін придатності яких минув, або які більше не використовуються.

Старі книги та журнали. Якщо у вас є колекція старих журналів та книг, які ви більше не читаєте, саме час їх подарувати іншим. Позбавлення непотрібних книг та журналів допоможе вам звільнити місце для нових книг.

Прострочені продукти. Перевірте свій холодильник, шафи та комору. Викиньте всі продукти з простроченим терміном придатності. Підтримка чистоти та порядку на кухні – ключ до здорового способу життя.

Непотрібні паперові документи та чеки. Відсортуйте паперові документи та викиньте ті, які більше не актуальні або не потрібні.

Старі електронні пристрої та шнури. Якщо у вас є старі телефони або комп’ютери, утилізуйте їх. Вони займають місце і можуть створити безлад у будинку.

Прострочені засоби для чищення. Перевірте побутову хімію і позбавтеся засобів, у яких закінчився термін придатності, або які більше не використовуються. Зберігайте тільки ті засоби, які вам необхідні.

Стара постільна білизна. Переберіть свої ковдри, подушки та постільну білизну. Позбавтеся старого або пошкодженого текстилю. Відновлення комплектів постільної білизни – чудовий спосіб освіжити спальню до нового сезону.

Іграшки для дітей та домашніх тварин. Старі іграшки, якими ніхто не користується, викиньте або передайте нужденним.

Непотрібні меблі та прикраси інтер’єру. Викиньте все, що більше не використовується. Це допоможе створити більш простору та функціональну обстановку в будинку.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати зимове взуття. Завдяки простим порадам ваші чоботи та черевики не зіпсуються.