Всі їх роблять: чотири помилки, які псують смак тушкованого м’яса

Читать на русском
Автор
17115
Тушковане м’ясо — це дуже смачна страва, якщо готувати правильно
Тушковане м’ясо — це дуже смачна страва, якщо готувати правильно. Фото Сегодня

Навіть таку страву можна зіпсувати

Ми розповідали, як приготувати ідеальний гуляш. Тепер ділимось порадами, які допоможуть приготувати ідеальне тушковане м’ясо.

Разом із ProstoWay ділимось порадами для ідеального тушкованого м'яса. Це чотири поширені помилки, які псують смак страви.

Правильне обсмажування

Перед тушкуванням м'ясо обсмажуємо на великому вогні. Не накриваємо сковорідку кришкою, щоб текстура м'яса не зіпсувалася. Просмажуємо шматки з обох боків до утворення апетитної скоринки. Не лінуємося і обсмажуємо шматки м'яса не близько один до одного, щоб вони рівномірно просмажилися.

Баланс рідини

Не додаємо занадто мало води. Стежимо, щоб більшість м'яса знаходилося у воді. Перемішуємо періодично, за потреби доливаємо рідину.

Баланс жиру

Якщо м’ясо попалось жирне, зрізаємо частини з великою кількістю сала. Вибираємо тушкування, а не смаження, якщо м'ясо нежирне — адже при тушкуванні сало просто не матиме змоги витопитись, і страва може вийти зовсім непривабливою.

Приправи та овочі

Додаємо спеції до смаку. Слід бути обережними з лавровим листом, щоб він не заглушив інші аромати. Овочі краще тушкувати окремо, якщо не хочемо, щоб вони втратили свою текстуру. З'єднуємо м'ясо та овочі перед подачею.

Завдяки цим простим порадам ваше тушковане м'ясо завжди буде виходити м'яким, соковитим і ароматним. Також ми розповідали, як правильно додавати борошно у підливу.