Тушковану капусту люблять і в Китаї: приготуйте — і близькі з’їдять її з тарілкою

Читать на русском
Автор
865
Готується просто, виходить незвично
Готується просто, виходить незвично. Фото lifestyle.today.ua

Так капусту ви ще не куштували

Ароматна тушкована капуста – це завжди чудовий варіант для сімейного обіду чи вечері. Але рецептів її – неймовірна кількість, тому здивувати близьких цією стравою важко.

У Китаї також люблять тушковану капусту, але готують її незвичайним для нас способом. Вони додають корінь імбиру та соєвий соус. Така страва точно здивує і дітей, і дорослих. Рецептом діляться "Добрі новини".

Як приготувати капусту по-китайськи

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна — половина качана;
  • корінь імбиру – до смаку;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • часник свіжий – 3 зубчики;
  • цукор — ½ ч. л.;
  • сіль, чорний мелений перець – до смаку;
  • рослинна олія;
  • соус соєвий 3 ст. л.;
  • кунжут — 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Капусту миємо, шаткуємо, додаємо солі та трохи розминаємо, щоб вона стала м’якою.
  2. Корінь імбиру чистимо і натираємо на дрібній тертці. Підсмажуємо на сковороді з розігрітою рослинною олією протягом. Через 2 хвилини додаємо пропущений через прес часник і нарізану півкільцями цибулю та смажимо до її прозорості.
  3. Відправляємо в капусту, ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо на невеликому вогні до напівготовності.
  4. Солимо, додаємо в капусту цукор і соєвий соус, знову ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.

Готову капусту знімаємо з вогню, посипаємо смаженим насінням кунжуту і подаємо в порційних тарілках з домашньою сметаною. Смачного!