Припиніть використовувати відбілювач проти цвілі: є засіб краще

Читать на русском
Автор
Ідеальний засіб від цвілі є у кожному будинку
Ідеальний засіб від цвілі є у кожному будинку. Фото freepik.com

Використання відбілювача для позбавлення від плісняви може призвести до ще більших проблем

Цвіль є поширеною проблемою в холодну та вологу погоду. Вона не тільки псує стіни та інші поверхні своїм виглядом, а й викликає проблеми зі здоров’ям. Позбутися цвілі з першого разу виходить не завжди. Тому домовласникам доводиться перепробувати відразу кілька методів від грибка.

Одночасно фахівці рекомендують відмовитися від використання відбілювачів проти плісняви, пише Express. Стверджується, що спроба усунути цвіль відбілювачем провокує появу нових вогнищ грибка. Натомість рекомендується використовувати доступний натуральний засіб, який є якщо не в кожному, то практично в кожному будинку.

Чим прибрати цвіль на стінах

Для боротьби з пліснявою використовуйте білий оцет. Цей недорогий продукт ефективно видаляє її.

Просто розпорошіть білий оцет на осередки плісняви й вийдіть з кімнати. Через 10 хвилин за допомогою щітки або ганчірки видаліть залишки засобу та грибка. За необхідності повторіть процедуру та збільшіть час впливу оцту.

Також постарайтеся з’ясувати причину появи цвілі у кімнатах. Не забувайте провітрювати житло, вчасно усувайте несправності водопроводу. За необхідності скористайтесь осушувачем повітря.

Раніше "Телеграф" розповідав, як підготуватися до весняного генерального прибирання. Неочевидні лайфхаки значно спростять процес.