Отримайте від смартфона максимум: топ-3 цікавих лайфхака

Читать на русском
Автор
595
Якщо налаштувати смартфон під себе — можна заощадити час на потрібніші речі
Якщо налаштувати смартфон під себе — можна заощадити час на потрібніші речі. Фото Freepik

Про ці функції знають не всі користувачі

Користувачі смартфонів використовують різноманітні хитрощі, щоб змусити свій телефон працювати ефективніше, швидше заряджатися тощо. Однак є такі функції, які є в самому смартфоні, що зроблять користування ним приємнішим.

Портал ExtremeTech пропонує добірку цікавих варіантів, як зробити своє використання смартфона ефективнішим. На першому місці в наступних трьох способах — досвід користувача.

Цифровий добробут

Аби користувач міг контролювати свій час за телефоном в Android є деякі інструменти. Функція "Цифровий добробут" показує вам, якими програмами ви користуєтеся та як довго, а також пропонує способи цього уникнути. Меню налаштувань розбиває програми на діаграму та дозволяє встановити ліміт часу для програм, які потрібно скоротити. Діаграма також відстежує сповіщення та розблокування. Режим "Відпочинок"/ Нічний режим також повільно змінює відтінки сірого на екрані, коли наближається час сну.

Режими енергозбереження

Усі телефони Android мають певні режими енергозбереження — іноді два чи три. Перейдіть до меню батареї, щоб знайти ці налаштування (на більшості телефонів просто Налаштування > Акумулятор). Завжди є можливість автоматично вмикати режими енергозбереження, коли пристрій досягає певного рівня заряду батареї. Мати годину або дві обмеженого використання краще, ніж розряджений телефон.

Швидкі налаштування

Швидкі налаштування вимагають двох рухів, щоб показати більше одного рядка, і навіть після того, як ви це зробите, у вас все ще є дві сторінки з ними. Ви можете налаштувати відображувані плитки так, щоб налаштування, які вам найбільше потрібні, були доступні в першому рядку. Його можна відкрити провівши пальцем вниз. Просто натисніть значок олівця, знайдіть потрібні плитки та перетягніть їх у верхній розділ. Ви можете додати такі корисні інструменти, як режим фокусування та темний режим, функції сканування QR-коду, доступ до камери, запис екрана тощо.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, які телефонні програми можуть шпигувати за вами. Аби від цього захиститися потрібно зробити кілька кроків.