Грати в ігри на зарядці — шкідливо: чому не можна перегрівати телефон

Читать на русском
Автор
Висока температура небезпечна для телефона
Висока температура небезпечна для телефона. Фото itechua.com

Висока температура — найбільший вбивця довготривалого здоров’я батареї

Різноманітні лайфхаки з телефоном, як от використання "режиму польоту", можуть пришвидшити заряджання телефона або ж зекономити заряд батареї. Та не всі знають базове правило — під час заряджання телефона використовувати його мінімально.

Портал Android Authority зазначає, що це називається паразитарним навантаженням. Це трапляється, коли акумулятор значно розряджається під час заряджання, наприклад під час перегляду відео або гри під час заряджання.

Паразитарні навантаження шкідливі для акумуляторів, оскільки вони спотворюють цикл заряджання та викликають міні-цикли, коли частина акумулятора постійно циклічно змінюється та псується швидше, ніж решта елемента. Також таке навантаження також спричиняє високу напругу та нагрівання батареї.

Найкращий спосіб уникнути паразитних навантажень – вимкнути пристрій під час заряджання. Якщо це не можливо — зменшіть навантаження. Автори зазначають, що переглядати вебсторінки не так шкідливо.

Високі температури навантажують акумулятор і змушують його втрачати ємність. Температура смартфона в 25-40 градусів дозволить зберігати ємність батареї на рівні від 85% до 96% через рік. Якщо температура регулярно вище 40 градусів, а батарею постійно заряджають до 100%, то ємність паде до 655 через рік використання.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості способи пришвидшити зарядку. Окрім використання "режиму польоту" є й інші хитрощі.