Більше не викидатимете лушпиння цибулі: як його можна використовувати

Читать на русском
Автор
Цей продукт має багато корисних застосувань
Цей продукт має багато корисних застосувань. Фото shuba.life

Що можна зробити з лушпинням цибулі

Під час чищення цибулі для приготування смачного цибуляного пирога, господині часто викидають лушпиння. Однак його ще можна використовувати в побуті з користю.

Багато хто знає, що лушпинням можна пофарбувати яйця на Великдень, але також нею можна відлякати настирливих комах або удобрити рослини. Про це повідомляють "Бєлновини".

Як використовувати лушпиння цибулі в побуті

Користь для волосся та шкіри

Цибулеве лушпиння містить безліч вітамінів і мінералів, які сприяють здоров’ю шкіри та волосся. Можна використовувати настій з лушпиння цибулі для промивання волосся або приготування тоніка для обличчя. Це допоможе зміцнити волосся, надати їм блиск, а також очистити шкіру та покращити її колір.

Для приготування настою потрібно насипати лушпиння цибулі в каструлю і залити все гарячою водою на 10 хвилин. Далі потрібно дочекатися, доки вода стане теплою і настій можна буде застосовувати.

Природне добриво для рослин

Цибулеве лушпиння також може бути прекрасним природним добривом завдяки своєму вмісту мінералів, таких як кальцій і калій. Просто додайте його в ґрунт або приготуйте відвар для поливу рослин.

Захист від комах

Цибулеве лушпиння містить природні речовини, які можуть допомогти захистити садок від комах. Просто розсипте трохи сухого лушпиння навколо рослин або використовуйте настій для обприскування. Однак слід розуміти, що ефект буде скоріше профілактичним. Не варто очікувати, що лушпиння цибулі повністю позбавить вашу ділянку від комах.

Раніше "Телеграф" розповідав, що за допомогою цибулиння можна позбутися гусениць на капусті. Вона має дуже виражений цибулевий аромат, якого не переносять багато шкідників.