Багато начинки та смачне тісто: пиріг для тих, хто любить себе побалувати
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 52035
Не рецепт, а паличка-виручалочка
Домашня випічка завжди виходить неймовірно смачною і дарує будинку особливу ауру. Часто ми з вами ділимося незвичайними рецептами, наприклад, ми вже готували іспанський пиріг з тунцем. Сьогодні ж ми вирішили здивувати ще однією фантастичною стравою.
Разом із Shuba ми приготуємо цибульним пирогом. Ця бюджетна випічка — справжня знахідка у разі, якщо хочеться смачненького без особливої метушні. Тож беремо гарний настрій, необхідні продукти та йдемо готувати.
Як приготувати пиріг з цибулею
Інгредієнти на 6 порцій
Для тіста:
- масло вершкове 73% — 100 г;
- борошно пшеничне — 1 склянки;
- сметана — 3 ст. л.;
- сода харчова — 1/2 г;
- оцет — до свого смаку;
- сіль — 1/4 ч. л.
Для начинки:
- цибуля — 4 шт.;
- плавлений сир — 2 шт.;
- яйця курячі — 3 шт.;
- фета — 150 г;
- масло вершкове 73% — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Просіюємо у велику миску борошно, додаємо соду, погашену оцтом. Туди ж додаємо сметану та м’яке вершкове масло. Замішуємо тісто, загортаємо в плівку і відправляємо на півгодини в холодильник.
- Цибулю чистимо, нарізаємо і смажимо до золотистого кольору на вершковому маслі. Змішуємо його з сиром фета, двома яйцями та одним білком, тертими плавленими сирками, додаємо сіль та перець до свого смаку.
- Форму змащуємо вершковим маслом, відправляємо в неї 23 попередньо розкачаного тіста. Зверху викладаємо начинку, на неї розкачану частину тіста.
- Тісто проколюємо вилкою, змащуємо жовтком, що залишився, і відправляємо в духовку при температурі 180°C на 45 хвилин.
До речі, з цибулею виходить неймовірно смачний суп за рецептом "Телеграфа". Спробуйте і переконайтеся!