Багато начинки та смачне тісто: пиріг для тих, хто любить себе побалувати

Читать на русском
Автор
52035
Затишна та бюджетна випічка
Затишна та бюджетна випічка. Фото shuba.life

Не рецепт, а паличка-виручалочка

Домашня випічка завжди виходить неймовірно смачною і дарує будинку особливу ауру. Часто ми з вами ділимося незвичайними рецептами, наприклад, ми вже готували іспанський пиріг з тунцем. Сьогодні ж ми вирішили здивувати ще однією фантастичною стравою.

Разом із Shuba ми приготуємо цибульним пирогом. Ця бюджетна випічка — справжня знахідка у разі, якщо хочеться смачненького без особливої метушні. Тож беремо гарний настрій, необхідні продукти та йдемо готувати.

Як приготувати пиріг з цибулею

Інгредієнти на 6 порцій

Для тіста:

  • масло вершкове 73% — 100 г;
  • борошно пшеничне — 1 склянки;
  • сметана — 3 ст. л.;
  • сода харчова — 1/2 г;
  • оцет — до свого смаку;
  • сіль — 1/4 ч. л.

Для начинки:

  • цибуля — 4 шт.;
  • плавлений сир — 2 шт.;
  • яйця курячі — 3 шт.;
  • фета — 150 г;
  • масло вершкове 73% — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Просіюємо у велику миску борошно, додаємо соду, погашену оцтом. Туди ж додаємо сметану та м’яке вершкове масло. Замішуємо тісто, загортаємо в плівку і відправляємо на півгодини в холодильник.
  2. Цибулю чистимо, нарізаємо і смажимо до золотистого кольору на вершковому маслі. Змішуємо його з сиром фета, двома яйцями та одним білком, тертими плавленими сирками, додаємо сіль та перець до свого смаку.
  3. Форму змащуємо вершковим маслом, відправляємо в неї 23 попередньо розкачаного тіста. Зверху викладаємо начинку, на неї розкачану частину тіста.
  4. Тісто проколюємо вилкою, змащуємо жовтком, що залишився, і відправляємо в духовку при температурі 180°C на 45 хвилин.

До речі, з цибулею виходить неймовірно смачний суп за рецептом "Телеграфа". Спробуйте і переконайтеся!