Класичний пиріг заграє новими барвами: приготуйте його з сиром

Читать на русском
Автор
Простий, універсальний рецепт
Простий, універсальний рецепт. Фото 1000.menu

Найсмачніший пиріг зі звичайних продуктів

Рецептів сирної випічки існує безліч. Це не дивно, адже сир — ситний, смачний, корисний продукт, який можна їсти навіть як самостійну страву.

Крім того, з нього роблять сирники, солону намазку до бутербродів, а також це чудова начинка до вареників. Сьогодні ми пропонуємо спекти найсмачніший пиріг з сиром та хрусткою крихтою. А рецептом смакоти з нами поділилися на Facebook-сторінці "Солодка Творчість із Ретро випічкою".

Інгредієнти:

Тісто

  • борошно — 1,5 склянки (155 грам);
  • цукор — 0,5 ст.;
  • вершкове масло — 115 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;

Начинка

  • сир — 475 г;
  • сметана – 1 ст.;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукор – 0,5 ст.;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • родзинки — за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Розм’якшене вершкове масло перетерти з цукром.
  2. Борошно змішати з розпушувачем і додати в масло.
  3. Всі інгредієнти перемішати руками — має вийти борошняна крихта, що буде основою.
  4. Сир розім’яти виделкою або перебити у блендері.
  5. До сиру додати сметану, яєчні жовтки і добре перемішати.
  6. Білки збити з цукром у щільну піну, щоб при нахилі миски білки не виливалися.
  7. Акуратно ввести білки у сирну масу та перемішати.
  8. У форму для випічки або на лист насипати дві третини тіста.
  9. Зверху викласти сирно-білкову масу і посипати сир тістом, що залишилося.
  10. Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.

А якщо ви любите сир, рекомендуємо приготувати пишну сирну ватрушку за рецептом "Телеграфа". Випічка здивує вас ароматом і приголомшливим смаком, що повертає дитинство.