Класичний пиріг заграє новими барвами: приготуйте його з сиром
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Найсмачніший пиріг зі звичайних продуктів
Рецептів сирної випічки існує безліч. Це не дивно, адже сир — ситний, смачний, корисний продукт, який можна їсти навіть як самостійну страву.
Крім того, з нього роблять сирники, солону намазку до бутербродів, а також це чудова начинка до вареників. Сьогодні ми пропонуємо спекти найсмачніший пиріг з сиром та хрусткою крихтою. А рецептом смакоти з нами поділилися на Facebook-сторінці "Солодка Творчість із Ретро випічкою".
Інгредієнти:
Тісто
- борошно — 1,5 склянки (155 грам);
- цукор — 0,5 ст.;
- вершкове масло — 115 г;
- розпушувач — 1 ч. л.;
Начинка
- сир — 475 г;
- сметана – 1 ст.;
- яйця — 3 шт.;
- цукор – 0,5 ст.;
- ванільний цукор — 1 ч. л.;
- родзинки — за бажанням
Спосіб приготування:
- Розм’якшене вершкове масло перетерти з цукром.
- Борошно змішати з розпушувачем і додати в масло.
- Всі інгредієнти перемішати руками — має вийти борошняна крихта, що буде основою.
- Сир розім’яти виделкою або перебити у блендері.
- До сиру додати сметану, яєчні жовтки і добре перемішати.
- Білки збити з цукром у щільну піну, щоб при нахилі миски білки не виливалися.
- Акуратно ввести білки у сирну масу та перемішати.
- У форму для випічки або на лист насипати дві третини тіста.
- Зверху викласти сирно-білкову масу і посипати сир тістом, що залишилося.
- Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
А якщо ви любите сир, рекомендуємо приготувати пишну сирну ватрушку за рецептом "Телеграфа". Випічка здивує вас ароматом і приголомшливим смаком, що повертає дитинство.