Ці млинці любила Єлизавета ІІ: кожен ваш сніданок перетворюватиметься на королівський прийом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 668
![Млинці вийдуть дуже апетитними](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/ff/63e25950-7bd27fd87fbacef5ed78b8d056df9ff7.jpg?v=1214_1)
Спробуйте — і ви завжди готуватимете млинці по-королівськи
Не за горами одне з найвеселіших свят — Масляна. Відзначають її з 11 по 17 березня, готуючи найрізноманітніші млинці.
Сьогодні ми разом із Simply Recipes поділимося улюбленим рецептом королеви Єлизавети ІІ. Такими млинцями вона у 1959 році пригощала президента США Дуайта Ейзенхауера та його дружину Меймі. Страва дуже сподобалася подружжю, і невдовзі після зустрічі помічники королеви надіслали їм рецепт.
![Улюблений королевою рецепт млинців сподобається і вам](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/3/bc/28df38ab-b86e171c77a7c36ee40523b4b6cf6bc3.jpg?v=0981_1)
Як приготувати млинці за рецептом Єлизавети ІІ
Інгредієнти на 16 порцій:
- борошно — 400 г;
- харчова сода — 2 ч. л.;
- кефір — 3 ч. л.;
- сіль — 1/4 ч. л.;
- яйця, великі – 2 шт.;
- цукор — 1/4 склянки;
- молоко — 350 мл;
- вершкове масло розтоплене — 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- У великій мисці змішуємо борошно, харчову соду, кефір та сіль.
- В окремій мисці збиваємо яйця із цукром. В отриману суміш додаємо більшу частину молока.
- У середині борошняної суміші робимо поглиблення, вливаємо яєчно-молочну суміш. Перемішуємо до однорідного стану та додаємо розтоплене вершкове масло. Тісто має вийти трохи густіше, ніж на звичайні млинці.
- На середньому вогні розігріваємо чавунну сковороду з невеликою кількістю масла. Великою ложкою викладаємо тісто, формуючи млинці. Смажимо на одному боці до появи бульбашок – на це знадобиться близько 2-3 хвилин. Перевертаємо та обсмажуємо з іншого боку протягом хвилини.
Подаємо млинці з домашньою сметаною або заварним кремом. Такі млинці стануть і вашими коханими.