Ці млинці любила Єлизавета ІІ: кожен ваш сніданок перетворюватиметься на королівський прийом

Читать на русском
Автор
668
Млинці вийдуть дуже апетитними
Млинці вийдуть дуже апетитними. Фото shuba.life

Спробуйте — і ви завжди готуватимете млинці по-королівськи

Не за горами одне з найвеселіших свят — Масляна. Відзначають її з 11 по 17 березня, готуючи найрізноманітніші млинці.

Сьогодні ми разом із Simply Recipes поділимося улюбленим рецептом королеви Єлизавети ІІ. Такими млинцями вона у 1959 році пригощала президента США Дуайта Ейзенхауера та його дружину Меймі. Страва дуже сподобалася подружжю, і невдовзі після зустрічі помічники королеви надіслали їм рецепт.

Улюблений королевою рецепт млинців сподобається і вам
Рецепт млинців від Єлизавети ІІ

Як приготувати млинці за рецептом Єлизавети ІІ

Інгредієнти на 16 порцій:

  • борошно — 400 г;
  • харчова сода — 2 ч. л.;
  • кефір — 3 ч. л.;
  • сіль — 1/4 ч. л.;
  • яйця, великі – 2 шт.;
  • цукор — 1/4 склянки;
  • молоко — 350 мл;
  • вершкове масло розтоплене — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці змішуємо борошно, харчову соду, кефір та сіль.
  2. В окремій мисці збиваємо яйця із цукром. В отриману суміш додаємо більшу частину молока.
  3. У середині борошняної суміші робимо поглиблення, вливаємо яєчно-молочну суміш. Перемішуємо до однорідного стану та додаємо розтоплене вершкове масло. Тісто має вийти трохи густіше, ніж на звичайні млинці.
  4. На середньому вогні розігріваємо чавунну сковороду з невеликою кількістю масла. Великою ложкою викладаємо тісто, формуючи млинці. Смажимо на одному боці до появи бульбашок – на це знадобиться близько 2-3 хвилин. Перевертаємо та обсмажуємо з іншого боку протягом хвилини.

Подаємо млинці з домашньою сметаною або заварним кремом. Такі млинці стануть і вашими коханими.