Лід і не тільки: як очистити індукційну плиту підручними засобами і не подряпати

Читать на русском
Автор
Блиск і чистота без особливих зусиль
Блиск і чистота без особливих зусиль. Фото Freepik

Все, що потрібно, є під рукою

Готуючи різноманітні страви, ми проводимо на кухні досить багато часу. Тому дуже хочеться, щоб підтримка необхідної техніки не завдавала багато клопоту.

Зокрема, дуже зручна у використанні індукційна плита вимагає спеціального догляду – скребти її не можна, оскільки навіть найменші подряпини можуть відобразитися на її функціональності. Разом із OBOZ.UA розповідаємо, як почистити індукційну плиту та не пошкодити її робочу поверхню.

Як легко очистити індукційну плиту

Серветка із мікрофібри ідеально підходить для чищення індукційної плити. Вона ефективно видаляє нестійкі забруднення, добре вбирає вологу та полірує поверхню, не дряпаючи її.

Відмінно розчиняє деякі забруднення та оцет. Його зручно наносити на поверхню за допомогою пульверизатора. Щоб позбавитися стійких плям, його краще залишити на кілька хвилин, а потім стерти сухою серветкою з мікрофібри.

Зубна паста містить мікроабразиви, які не дряпають поверхню. Необхідно нанести невелику кількість пасти на серветку або губку і потерти пляму і вона зникне.

За таким же принципом діє і лимонна кислота, розчиняючи багато забруднень. Використовувати можна як розчин порошкової кислоти, і свіжий лимонний сік. Необхідно нанести кілька крапель на плиту, трохи почекати та видалити за допомогою мікрофібрової серветки.

Відтерти пляму допоможе також шматочок льоду, але тут головне — не давити при терті. Варто трохи обробити льодом пляму — і вона зникне. Залишки можна видалити серветкою.

Найстійкіші забруднення допоможе прибрати сода, особливо якщо з’єднати її з оцтом. Для цього необхідно приготувати суміш із двох ст. л. соди та 10 мл води, нанести її на забруднену частину плити та побризкати зверху оцтом. Потрібно залишити її на 5 хвилин на плиті, акуратно потерти оброблене місце і зняти залишки серветкою.

Раніше ми розповідали, як очистити газову плиту. Це просто та швидко.