Жир і бруд зникнуть самі собою: як правильно мити плиту на кухні

Читать на русском
Автор
3539
Прибирання на кухні – це не складно
Прибирання на кухні – це не складно. Фото Freepik

Розповідаємо, що треба робити, а що не можна

Позбутися жиру та бруду на поверхні плити може бути досить непростим завданням. Особливо, якщо забруднення виявляються завзятими та важко видаляються. Як відмити газову плиту від жиру в домашніх умовах? За допомогою кількох доступних засобів та простих кроків ми можемо зробити цей процес швидким та ефективним.

Як відмити липкий жир з плити — покрокова інструкція

Підготовка:

  • перед початком очищення переконайтеся, що плита вимкнена та повністю охолола, щоб уникнути можливих опіків;
  • вологою губкою або ганчіркою видаліть залишки їжі та забруднення, які відійдуть.

Чим відмити жир з кухонної плити – рівномірно нанесіть на плиту засіб, призначений для видалення жиру та бруду. Ви можете використовувати універсальні мийні або спеціалізовані засоби для чищення для кухні. Зверніть особливу увагу на місця з найбільшим скупченням жиру, такі як конфорки та поверхня навколо них.

Дайте засобу впливати на забруднення протягом 10-15 хвилин. Це допоможе розм’якшити жир та полегшити його видалення. Змочіть губку або ганчірку та обережно протріть всю поверхню плити, знімаючи бруд.

Запам’ятайте, що не допускається:

  • використовувати кухонні губки з дроту:
  • застосовувати інші абразивні мочалки;
  • відскоблювати жир ножем або іншими приладами.

Вищезгаданими діями ви можете подряпати поверхню і безповоротно зіпсувати зовнішній вигляд плити. Якщо найбільш забруднені ділянки вперто опираються, повторіть процес стільки разів, скільки буде потрібно, щоб усунути всі плями. Пам’ятайте, що засіб роз’їдає застарілий жир шарами, і щоразу ви все ближче до остаточного видалення проблеми.

На завершення промийте плиту чистою вологою ганчіркою, щоб видалити залишки миючого засобу. І, нарешті, протріть поверхню сухою м’якою ганчіркою або серветкою, щоб уникнути появи розводів. Пам’ятайте, що регулярне очищення плити допоможе запобігти появі застарілих забруднень та підтримати чистоту та гігієну на вашій кухні.

Раніше "Телеграф" розповідав, що зробити, щоб жир не прилипав до пічки. Цей простий домашній засіб в одну мить впорається з усім жиром.