Для хитрих, але лінивих кулінарів: цей "Медовик" ви приготуєте без особливих турбот

Читать на русском
Автор
866
Торт вийде ніжним та ароматним
Торт вийде ніжним та ароматним. Фото lifestyle.today.ua

І до святкового столу, і до сімейного перекусу

Ніжний торт "Медовик" – улюблений багатьма десерт. Тільки от готувати його люблять не всі кулінари — приготування солодощі займає багато сил та часу.

Якщо вам хочеться поласувати "Медовиком" і не хочеться стояти на кухні, рецепт Today саме для вас. Приготування цих чудових ласощів не забере у вас багато сил, а результат порадує.

Як приготувати "Медовик"

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;
  • рідкий мед – 2 ст. л.;
  • цукор – 6 ст. л.;
  • борошно — 130 — 150 г;
  • розпушувач – 1 десертна ложка без гірки;
  • сметана 25% — 600 г;
  • цукрова пудра – 100 г

Спосіб приготування:

  1. У велику миску вбиваємо яйця. Додаємо до них цукор, мед та збиваємо все міксером до повітряної маси.
  2. Просіюємо борошно, змішуємо її з розпушувачем і відправляємо в яєчно-медову масу. Ретельно перемішуємо силіконовою лопаткою чи ложкою.
  3. Форму для запікання застеляємо пергаментним папером, виливаємо тісто і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
  4. У цей час готуємо крем. Змішуємо охолоджену сметану із цукровою пудрою, збиваємо блендером.
  5. Коли готовий медовий корж охолоне, розрізаємо на частини. Кожну частину, верх і боки змащуємо крихтою і за бажанням прикрашаємо зверху торт крихтою від коржів і відправляємо холодильник на 2 години, щоб він настоявся.

До речі, медовик можна приготувати і на сковороді. Такий лінивий варіант вам теж сподобається.