Для хитрих, але лінивих кулінарів: цей "Медовик" ви приготуєте без особливих турбот
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 867
І до святкового столу, і до сімейного перекусу
Ніжний торт "Медовик" – улюблений багатьма десерт. Тільки от готувати його люблять не всі кулінари — приготування солодощі займає багато сил та часу.
Якщо вам хочеться поласувати "Медовиком" і не хочеться стояти на кухні, рецепт Today саме для вас. Приготування цих чудових ласощів не забере у вас багато сил, а результат порадує.
Як приготувати "Медовик"
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт.;
- рідкий мед – 2 ст. л.;
- цукор – 6 ст. л.;
- борошно — 130 — 150 г;
- розпушувач – 1 десертна ложка без гірки;
- сметана 25% — 600 г;
- цукрова пудра – 100 г
Спосіб приготування:
- У велику миску вбиваємо яйця. Додаємо до них цукор, мед та збиваємо все міксером до повітряної маси.
- Просіюємо борошно, змішуємо її з розпушувачем і відправляємо в яєчно-медову масу. Ретельно перемішуємо силіконовою лопаткою чи ложкою.
- Форму для запікання застеляємо пергаментним папером, виливаємо тісто і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
- У цей час готуємо крем. Змішуємо охолоджену сметану із цукровою пудрою, збиваємо блендером.
- Коли готовий медовий корж охолоне, розрізаємо на частини. Кожну частину, верх і боки змащуємо крихтою і за бажанням прикрашаємо зверху торт крихтою від коржів і відправляємо холодильник на 2 години, щоб він настоявся.
До речі, медовик можна приготувати і на сковороді. Такий лінивий варіант вам теж сподобається.