Готується просто, з’їдається швидко: чудо-намазка зі звичайного буряка

Читать на русском
Автор
989
Кисло-солодка страва виходить пікантною
Кисло-солодка страва виходить пікантною. Фото shuba.life

Подавати її можна не тільки з хлібом, а й до риби чи м’яса.

Важко уявити своє життя без буряків. Ми готуємо з нею улюблений борщ, додаємо до різноманітних салатів.

Але сьогодні ми разом зі Shuba здивуємо вас незвичайною буряковою намазкою – для її приготування вам навіть не потрібно ні варити, ні запікати цей овоч. Його потрібно просто подрібнити, змішати з іншими інгредієнтами та згасити. Ця намазка має яскравий буряковий смак і колір. Важливо тільки вибрати соковиті буряки та яблука, а вже від кислоти останнього регулювати кількість оцту. Ну що йдемо готувати?

Як приготувати намазку з буряка

Інгредієнти на 4 порції:

  • буряк – 500 г
  • яблуко – 100 г
  • часник, зубчики – 1 шт.
  • рослинна олія – 5 ст. л.
  • білий винний оцет — 1 ч. л.
  • лавровий лист мелений, суміш перців, сіль – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Буряк чистимо і нарізаємо, видаляємо серцевину з яблук, чистимо і нарізаємо часник.
  2. Підготовлені продукти викладаємо в чашу блендера та подрібнюємо. Додаємо рослинну олію, оцет, мелене лаврове листя, перець і ретельно все перемішуємо.
  3. Бурякову масу, що вийшла, викладаємо в сотейник, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні протягом 20-30 хвилин, періодично помішуючи.

Готову страву солимо на свій смак і перемішуємо. За бажання додатково перебиваємо занурювальним блендером для більш гладкої текстури та подаємо з домашнім хлібом.