Готується просто, з’їдається швидко: чудо-намазка зі звичайного буряка
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 989
Подавати її можна не тільки з хлібом, а й до риби чи м’яса.
Важко уявити своє життя без буряків. Ми готуємо з нею улюблений борщ, додаємо до різноманітних салатів.
Але сьогодні ми разом зі Shuba здивуємо вас незвичайною буряковою намазкою – для її приготування вам навіть не потрібно ні варити, ні запікати цей овоч. Його потрібно просто подрібнити, змішати з іншими інгредієнтами та згасити. Ця намазка має яскравий буряковий смак і колір. Важливо тільки вибрати соковиті буряки та яблука, а вже від кислоти останнього регулювати кількість оцту. Ну що йдемо готувати?
Як приготувати намазку з буряка
Інгредієнти на 4 порції:
- буряк – 500 г
- яблуко – 100 г
- часник, зубчики – 1 шт.
- рослинна олія – 5 ст. л.
- білий винний оцет — 1 ч. л.
- лавровий лист мелений, суміш перців, сіль – до смаку.
Спосіб приготування:
- Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Буряк чистимо і нарізаємо, видаляємо серцевину з яблук, чистимо і нарізаємо часник.
- Підготовлені продукти викладаємо в чашу блендера та подрібнюємо. Додаємо рослинну олію, оцет, мелене лаврове листя, перець і ретельно все перемішуємо.
- Бурякову масу, що вийшла, викладаємо в сотейник, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні протягом 20-30 хвилин, періодично помішуючи.
Готову страву солимо на свій смак і перемішуємо. За бажання додатково перебиваємо занурювальним блендером для більш гладкої текстури та подаємо з домашнім хлібом.