Трохи секретного інгредієнта – і борщ хоч на святковий стіл подавай: незвичайний рецепт

Читать на русском
Автор
15183
Сподобається навіть більше, ніж класичний варіант
Сподобається навіть більше, ніж класичний варіант. Фото ТСН

Хитрість, з якою ваш борщ полюблять ще більше

Смачний та наваристий борщ – ідеальна страва для ситного обіду. Однак навіть борщ, що трохи перекипів, зовні стає вельми непривабливим — вся річ у тім, що буряк втрачає свій насичений червоний колір.

Зазвичай цю проблему кулінари вирішують столовою ложкою оцту. Однак із проблемою краще справляється інший інгредієнт – лимонний сік. Спробуйте — можливо, такий незвичайний варіант борщу від "Важно знать" сподобається вам та вашій родині більше?

Як приготувати борщ з лимонним соком?

Інгредієнти:

  • 300 г м’яса (в ідеалі яловичого);
  • 2 буряки;
  • 2 цибулини;
  • 1 картоплина;
  • 1 морква;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1/3 лимона;
  • 1,5 ст. л. цукру;
  • петрушка, кріп — до свого смаку;
  • лавровий лист, спеції, сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Овочі миємо та чистимо. Моркву та буряк натираємо на дрібній тертці, цибулю нарізаємо півкільцями. Овочі відправляємо на розігріту сковороду з рослинною олією та пасеруємо. Додаємо лимонний сік та попередньо віджатий і нарізаний дрібними кубиками лимон. Солимо, перчимо, додаємо спеції.
  2. М’ясо миємо, нарізаємо довільними шматочками та разом з кропом і петрушкою відправляємо в каструлю і варимо бульйон. Коли він закипить, знімаємо накип і додаємо нарізану дрібною соломкою картопля. Кріп із петрушкою дістаємо з каструлі через 10 хвилин з моменту закипання бульйону.
  3. Після другого закипання додаємо в каструлю зажарку, зменшуємо вогонь і варимо, постійно помішуючи.
  4. На сковороді, де пасерувалися овочі, обсмажуємо протягом півтори хвилини подрібнений часник і відправляємо його разом з лавровим листком у борщ. Все солимо та варимо на середньому вогні ще 15 хвилин.

Готовий борщ подаємо з домашньою сметаною та апетитним хлібом. Смачного!