Трохи секретного інгредієнта – і борщ хоч на святковий стіл подавай: незвичайний рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 15183
Хитрість, з якою ваш борщ полюблять ще більше
Смачний та наваристий борщ – ідеальна страва для ситного обіду. Однак навіть борщ, що трохи перекипів, зовні стає вельми непривабливим — вся річ у тім, що буряк втрачає свій насичений червоний колір.
Зазвичай цю проблему кулінари вирішують столовою ложкою оцту. Однак із проблемою краще справляється інший інгредієнт – лимонний сік. Спробуйте — можливо, такий незвичайний варіант борщу від "Важно знать" сподобається вам та вашій родині більше?
Як приготувати борщ з лимонним соком?
Інгредієнти:
- 300 г м’яса (в ідеалі яловичого);
- 2 буряки;
- 2 цибулини;
- 1 картоплина;
- 1 морква;
- 1 зубчик часнику;
- 1/3 лимона;
- 1,5 ст. л. цукру;
- петрушка, кріп — до свого смаку;
- лавровий лист, спеції, сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Овочі миємо та чистимо. Моркву та буряк натираємо на дрібній тертці, цибулю нарізаємо півкільцями. Овочі відправляємо на розігріту сковороду з рослинною олією та пасеруємо. Додаємо лимонний сік та попередньо віджатий і нарізаний дрібними кубиками лимон. Солимо, перчимо, додаємо спеції.
- М’ясо миємо, нарізаємо довільними шматочками та разом з кропом і петрушкою відправляємо в каструлю і варимо бульйон. Коли він закипить, знімаємо накип і додаємо нарізану дрібною соломкою картопля. Кріп із петрушкою дістаємо з каструлі через 10 хвилин з моменту закипання бульйону.
- Після другого закипання додаємо в каструлю зажарку, зменшуємо вогонь і варимо, постійно помішуючи.
- На сковороді, де пасерувалися овочі, обсмажуємо протягом півтори хвилини подрібнений часник і відправляємо його разом з лавровим листком у борщ. Все солимо та варимо на середньому вогні ще 15 хвилин.
Готовий борщ подаємо з домашньою сметаною та апетитним хлібом. Смачного!