Фінські кулінари знаються на рибі: вони готують оселедець у незвичайному маринаді
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 624
Така рибка з’їдається моментально
Без оселедця важко уявити нашу кухню. Ми любимо поласувати цією рибкою з картопляним пюре і готуємо з нею різноманітні салати.
Фінські кулінари розбираються в оселедці й готують його в гірчичному маринаді — саме він надає рибі запашного аромату і пікантного смаку. Незвичайним рецептом ділиться "Сенсація ".
Як приготувати оселедець по-фінськи у гірчичному маринаді
Інгредієнти:
- 2 малосольні оселедці;
- 2 – 3 цибулини;
- 3 ст. л. звичайної гірчиці;
- 3 ст. л. французької гірчиці у зернах;
- 1,5 ст. л. меду;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 0,5 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. розчинної чорної кави;
- 100 г рафінованої соняшникової олії.
Спосіб приготування:
- Оселедець чистимо від шкірки, нутрощів і кісточок. Миємо та нарізаємо філе на порційні шматочки.
- Очищену цибулю нарізаємо півкільцями. На 2 – 3 хвилини заливаємо окропом, після чого промиваємо холодною водою.
- Для приготування соусу в окремому посуді змішуємо звичайну гірчицю, гірчицю в зернах, мед, лимонний сік, каву, сіль та олію. Все ретельно перемішуємо до однорідності.
- У баночку викладаємо частину цибулі, на неї – трохи оселедця та соусу. Повторюємо, доки не закінчаться інгредієнти. Накриваємо кришкою або харчовою плівкою і відправляємо маринуватися в холодильник на 6-12 годин.
Подаємо оселедець у гірчичному маринаді з домашнім хлібом. Вийде неймовірно смачно.