Фінські кулінари знаються на рибі: вони готують оселедець у незвичайному маринаді

Читать на русском
Автор
624
Готується просто, виходить пікантно
Готується просто, виходить пікантно. Фото sensatsiya.com

Така рибка з’їдається моментально

Без оселедця важко уявити нашу кухню. Ми любимо поласувати цією рибкою з картопляним пюре і готуємо з нею різноманітні салати.

Фінські кулінари розбираються в оселедці й готують його в гірчичному маринаді — саме він надає рибі запашного аромату і пікантного смаку. Незвичайним рецептом ділиться "Сенсація ".

Як приготувати оселедець по-фінськи у гірчичному маринаді

Інгредієнти:

  • 2 малосольні оселедці;
  • 2 – 3 цибулини;
  • 3 ст. л. звичайної гірчиці;
  • 3 ст. л. французької гірчиці у зернах;
  • 1,5 ст. л. меду;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. розчинної чорної кави;
  • 100 г рафінованої соняшникової олії.

Спосіб приготування:

  1. Оселедець чистимо від шкірки, нутрощів і кісточок. Миємо та нарізаємо філе на порційні шматочки.
  2. Очищену цибулю нарізаємо півкільцями. На 2 – 3 хвилини заливаємо окропом, після чого промиваємо холодною водою.
  3. Для приготування соусу в окремому посуді змішуємо звичайну гірчицю, гірчицю в зернах, мед, лимонний сік, каву, сіль та олію. Все ретельно перемішуємо до однорідності.
  4. У баночку викладаємо частину цибулі, на неї – трохи оселедця та соусу. Повторюємо, доки не закінчаться інгредієнти. Накриваємо кришкою або харчовою плівкою і відправляємо маринуватися в холодильник на 6-12 годин.

Подаємо оселедець у гірчичному маринаді з домашнім хлібом. Вийде неймовірно смачно.