Справжнісінький бограч на вашій кухні: як приготувати знамениту страву особливо ситно

Читать на русском
Автор
517
Страва виходить надзвичайно ситною і ароматною
Страва виходить надзвичайно ситною і ароматною. Фото Файні рецепти

Так бограч готують і в Угорщині, і на Закарпатті

Ми розповідали про хитрий спосіб обсмажування буряка, який дозволить приготувати особливо апетитний борщ. Тепер ділимось рецептом національної угорської страви, що популярна на Закарпатті і відома на всю Україну — бограча.

Кажуть, що особливо ароматний бограч можна приготувати лише на відкритому вогні. Втім, навіть на звичайній плиті можна приготувати страву смачно. Як це зробити, розповіли на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 1 кг нежирної свинини або яловичини без кісток
  • 2 л бульйону з ратиць
  • 100 г свинячого жиру або бекону
  • 3 цибулини
  • 4 шт солодких перців
  • 2 морквини
  • 1 кг картоплі
  • мука
  • 1 яйце
  • кмин, часник, паприка, сіль, перець, зелень

Спосіб приготування:

  1. Беремо великий казанок. Розтоплюємо жир та обсмажуємо цибулю.
  2. Додаємо паприку та вливаємо трохи води. Помішуючи, слідкуємо, щоб утворився золотистий колір.
  3. Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками. Додаємо м'ясо, перетертий часник, кмин. Заливаємо водою і тушкуємо.
  4. Нарізаємо кубиками картоплю, солодкий перець, помідори. Паралельно замішуємо круте тісто з муки, яєць та солі.
  5. Відщипуємо маленькі шматочки. Обкачуємо у муці та залишаємо підсихати. Коли м'ясо майже приготувалося, додаємо картоплю. Підсмажуємо.
  6. Згодом для необхідної густини заливаємо кістковий бульйон. Кладемо помідори, моркву й перець. Постійно підливаємо у бограч потроху бульйон або воду, щоб не пригоріло.
  7. Додаємо чипетке (домашнє тісто). Тушкуємо до приготування. Солимо.

Перед тим, як подавати бограч, додаємо ще спеції та багато зелені. Також ми розповідали, як особливо смачно приготувати гороховий суп.