Справжнісінький бограч на вашій кухні: як приготувати знамениту страву особливо ситно
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 517
Так бограч готують і в Угорщині, і на Закарпатті
Ми розповідали про хитрий спосіб обсмажування буряка, який дозволить приготувати особливо апетитний борщ. Тепер ділимось рецептом національної угорської страви, що популярна на Закарпатті і відома на всю Україну — бограча.
Кажуть, що особливо ароматний бограч можна приготувати лише на відкритому вогні. Втім, навіть на звичайній плиті можна приготувати страву смачно. Як це зробити, розповіли на порталі "Файні рецепти".
Інгредієнти:
- 1 кг нежирної свинини або яловичини без кісток
- 2 л бульйону з ратиць
- 100 г свинячого жиру або бекону
- 3 цибулини
- 4 шт солодких перців
- 2 морквини
- 1 кг картоплі
- мука
- 1 яйце
- кмин, часник, паприка, сіль, перець, зелень
Спосіб приготування:
- Беремо великий казанок. Розтоплюємо жир та обсмажуємо цибулю.
- Додаємо паприку та вливаємо трохи води. Помішуючи, слідкуємо, щоб утворився золотистий колір.
- Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками. Додаємо м'ясо, перетертий часник, кмин. Заливаємо водою і тушкуємо.
- Нарізаємо кубиками картоплю, солодкий перець, помідори. Паралельно замішуємо круте тісто з муки, яєць та солі.
- Відщипуємо маленькі шматочки. Обкачуємо у муці та залишаємо підсихати. Коли м'ясо майже приготувалося, додаємо картоплю. Підсмажуємо.
- Згодом для необхідної густини заливаємо кістковий бульйон. Кладемо помідори, моркву й перець. Постійно підливаємо у бограч потроху бульйон або воду, щоб не пригоріло.
- Додаємо чипетке (домашнє тісто). Тушкуємо до приготування. Солимо.
Перед тим, як подавати бограч, додаємо ще спеції та багато зелені. Також ми розповідали, як особливо смачно приготувати гороховий суп.