Приготуєте на "раз-два": смачний сирний пиріг нашвидкуруч
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 504
Апетитний, корисний, яскравий та дуже смачний
Кисломолочний сир є одним із базових продуктів чи не на кожній кухні. Це й не дивно — він корисний, добре втамовує голод і їсти його можна навіть як самостійну страву або ж приготувати щось смачненьке, на кшталт сирників.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати смачну випічку із цим продуктом, для якої тісто замішується за лічені хвилини. А рецептом з нами поділилися на порталі "Готуємо легко".
Як приготувати сирний пиріг
Інгредієнти:
- борошно — 200 г;
- вершкове масло — 150 г;
- цукор — 100 г;
- яйце — 1 шт.;
- розпушувач — 1 ч. л.
Начинка:
- сир — 500 г;
- сметана — 100 г;
- цукор — 100 г;
- яйця — 2 шт.;
- ягоди (можна заморожені) — 250 г;
Спосіб приготування:
- Масло нарізати кубиками, розтерти з борошном та розпушувачем.
- Додати цукор, вбити яйце та вимісити тісто.
- Отриману основу загорнути в плівку і прибрати в холодне місце на пів години.
- Для начинки змішати сир, сметану, цукор та яйця.
- Тісто розкачати та викласти на дно форми для випікання, сформувавши бортики висотою 4-6 см.
- Вилити начинку і зверху присипати ягодами.
- Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
А якщо ви любите сир, рекомендуємо приготувати пишну сирну ватрушку за рецептом "Телеграфа". Випічка здивує вас ароматом і приголомшливим смаком, що повертає дитинство.