Поставте пляшку у чобіт: як відкрити вино без штопора

Читать на русском
Автор
962
Ви не розгубитеся в цій складній ситуації
Ви не розгубитеся в цій складній ситуації. Фото Экономическая правда

Все, що потрібно, є під рукою

У холодну погоду так хочеться поласувати ароматним глінтвейном. Для його приготування потрібне вино. Однак що робити у ситуації, якщо вдома не виявилося штопора та пляшку неможливо відкрити?

В цьому випадку допоможуть підручні засоби. Разом із "УНІАН" розповімо, як вийти зі складної ситуації.

Як відкрити вино без штопора

У цій ситуації допоможе гострий кухонний ніж. Вверніть його в пробку на 1 см і обертальними рухами витягніть пробку назовні, а можна лише злегка її підчепити та решту дістати руками.

Для цього способу найкраще брати ніж із зазубреним лезом. Якщо під рукою не виявилося і ножа, можна використовувати ключі з вузьким загостреним кінцем.

Для другого способу нам знадобиться каструля. Налийте в неї води, поставте на вогонь, покладіть пляшку всередину і чекайте, поки вона нагріється. Через високі температури пробка повинна вилетіти сама або злегка вийти з пляшки — далі її просто можна витягти пальцями.

Ще один перевірений метод — обернути рушником дно пляшки та постукати тильною стороною винної ємності по стіні, доки пробка не вискочить. Однак будьте обережні: є ризик перестаратися та розбити пляшку.

Для наступного способу вам необхідно роззутися. Поставте пляшку в черевик або чоботом дном вниз, а потім ударте підбором об стіну, притримуючи пляшку. З кожним ударом пробка все сильніше вилітатиме з шийки і коли вона вийде наполовину, діставайте її руками.

Для наступного способу візьміть шуруп або саморіз, вверніть його руками в пробку, залишаючи кілька міліметрів. Після цього захопіть капелюшок плоскогубцями та витягніть саморіз вгору. Однак, якщо у вас витримане вино з пухкою пробкою, вона розсиплеться від тиску.

Раніше ми розповідали, як ще можна використовувати штопор. Тому краще, якщо він все ж таки буде під рукою.