Простий кулінарний трюк: як позбутися смороду капусти під час варіння

Читать на русском
Автор
3143
Поширену проблему з капустою дуже легко вирішити
Поширену проблему з капустою дуже легко вирішити. Фото pinterest.com

Простий лайфхак з ганчіркою

Ми розповідали, як врятувати страву, яку пересолили. Тепер ділимось лайфхаком, який позбавить вас від неприємного запаху під час варіння капусти. Цей овоч відварюють для приготування голубців або щоб стушкувати.

Тільки от під час нагрівання і варіння капусти запах на кухні часто стоїть специфічний. Існує кілька способів, які дозволять уникнути зайвого капустяного "аромату". Разом із ProstoWay розповідаємо про них.

Лайфхак з хлібом

Цей спосіб користується популярністю. Достатньо кинути в каструлю шматок сухого хліба — і він вбере весь запах. Однак такий варіант підходить не у всіх випадках — адже не всім стравам пасує смак хлібу. На щастя, існує ще один лайфхак. Він врятує від неприємного запаху без необхідності додавати що-небудь у воду.

Спосіб зі шматком тканини

Потрібно взяти доволі великий та чистий шматок тканини. Просочуємо його оцтом. Багато оцту не треба — достатньо буде 1-2 ложок продукту.

Вологу тканину, змочену в розчині, треба покласти на каструлю, у якій капуста готується. Після цього накрити посудину кришкою — таким чином притиснувши ганчірочку, щоб вона зафіксувалась між кришкою і каструлею.

Ця проста маніпуляція дозволить зварити капусту без неприємних запахів. Також ми розповідали, що додати до фаршу, щоб він став особливо пишним та смачним.