Ідеальна бюджетна закуска: цей печінковий кекс зникне зі столу першим

Читать на русском
Автор
3915
Такий кекс можна нарізати в м'ясне асорті
Такий кекс можна нарізати в м'ясне асорті. Фото shuba.life

Рецепт надзвичайно ситної і смачної закуски

Ми розповідали, як на перекус приготувати мініатюрні піци. Тепер ділимось рецептом чудового печінкового кексу. Це апетитна закуска, що пасує як до святкового столу, так і просто на перекус.

Виходить дуже смачно та ситно. Та ще й продукти потрібні найпростіші. Як приготувати святковий печінковий кекс, розповіли на порталі "1 хвилина".

Інгредієнти:

  • Печінка куряча — 500 г
  • Рослинна олія для смаження
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Сир твердий — 100 г
  • Яйця, відварені круто — 3 штуки
  • Яйця сирі — 2 штуки
  • Зелень кропу, петрушки та цибулі
  • Сіль та чорний мелений перець — на ваш смак

Спосіб приготування:

  1. Печінку промиваємо та обсушуємо. Можемо порізати її навпіл або на 4 частини.
  2. У пательні розігріваємо олію, кладемо печінку й смажимо, перевертаючи, 3-4 хвилини. Під кінець додаємо дрібно порізаний часник, солимо та перчимо. Знімаємо з плити та перекладаємо у миску.
  3. Відварені яйця нарізаємо кубиками середнього розміру, а зелень шаткуємо дрібно. Сир натираємо на великій терці.
  4. Сирі яйця добре збиваємо з сіллю. У миску з охололою печінкою кладемо нарізані яйця, додаємо зелень та сир. Вливаємо збиті яйця та все ретельно перемішуємо.
  5. Викладаємо масу у форму, вирівнюємо лопаткою. Випікаємо у духовці протягом 30 Виймаємо форму з духовки, а виріб з форми. Охолоджуємо кекс на решітці.

Можна додати до кексу гриби, якщо вам подобається їх смак. Вживайте страву охолодженою — як самостійну закуску чи частину м’ясного асорті. Також ми розповідали, як приготувати смачний святковий рулет з оселедцем.