Три бюджетні засоби, щоб прибрати специфічний запах у речей із секонд-хенду

Читать на русском
Автор
2584
Після покупки в секонд-хенді краще відразу випрати речі
Після покупки в секонд-хенді краще відразу випрати речі. Фото Freepik

Якщо звичайне прання не допомагає, використовуйте ці засоби

Речі з секонд-хенду, тобто вже використовувані, відмінне рішення для тих, хто не може дозволити собі купувати дорогі нові речі, або ж для тих, хто шукає цікаві та оригінальні предмети гардеробу. Вони абсолютно безпечні, тому що оброблені формальдегідом, проте через це речі із секонду мають специфічний запах.

Не завжди навіть прання допомагає вивітрити цей запах, тому можна спробувати інші способи позбутися такого "омбре", пише informator.ua. Є три бюджетні засоби, які допоможуть освіжити речі із секонд-хенду.

Морська сіль

Для позбавлення від специфічного запаху дезінфекції можна використовувати морську сіль, ідеально, якщо ароматизовану. Покладіть речі в миску, засипте 2 столові ложки морської солі, можна також додати кілька крапель улюбленої ефірної олії, і залийте гарячою водою так, щоб вона покривала речі повністю. Залиште на 2-3 години відмокати, а потім прополощіть речі у теплій воді і дайте висохнути. Запах піде.

Оцет та сода

Розчиніть 50 мл оцту і 25 г соди в п’яти літрах води і замочіть речі в цьому розчині на 8 годин або взагалі на всю ніч. Потім прополощіть речі в теплій воді і випріть в машинці як завжди. Запах піде за один раз.

Нашатирний спирт

Аміак, що міститься в нашатирі, чудово справляється із запахом формальдегіду. У п’ять літрів води додайте 10 мл 5% нашатирю, замочіть речі у цьому розчині та залиште на кілька годин. Головне – не поєднуйте різні матеріали та кольори між собою в одному замочуванні. І запах піде.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити білу підошву кросівок за копійки. Будуть білі, як нові.