Найкращий перекус: мініатюрні піци, які так легко готуються
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5338
Приготувати таку смакоту зовсім нескладно
Ми розповідали, як вдома приготувати дуже смачну піцу, наче з дров’яної печі. тепер ділимось рецептом чудових маленьких піц. Багато в кого вони асоціюються з їжею зі шкільної їдальні. Втім, приготувати її можна значно смачніше.
Ця проста і комфортна випічка стане чудовою альтернативою традиційній піці. Тісто не підгорає, не рветься й завжди виходить вдалим. Рецептом поділились на порталі "1 хвилина".
Інгредієнти:
- Молоко або вода – 250 г;
- Свіжі дріжджі – 15 г (або 5 г сухих);
- Цукор – 1 ст. ложка;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Рослинна олія – 40 г;
- Борошно – 410 г.
Для начинки:
- Капуста – 500 г;
- Сіль;
- Спеції;
- Цибуля – 1 шт.;
- Морква – 2 шт.;
- Ковбаса або гриби – 200 г;
- Кетчуп або томатний соус – 2 ст. ложки.
- Сметана або майонез – 2-3 ст. ложки;
- Яйця – 2 шт.
Спосіб приготування:
- Розводимо в глибокій тарілці молоко, цукор і дріжджі. Додаємо сіль, рослинну олію та добре перемішуємо.
- Поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Обсипаємо стіл борошном і перекладаємо тісто.
- Замішуємо руками. Змащуємо миску олією та викладаємо туди тісто. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в тепле місце на 40 хвилин.
- Дрібно нарізаємо капусту соломкою. Нарізаємо цибулю кубиками або четверть кільцями.
- Розігріваємо олію на сковороді, викладаємо цибулю і смажимо до прозорості. Натираємо моркву на грубій терці, перекладаємо на сковороду до цибулі і обсмажуємо ще кілька хвилин.
- Додаємо капусту, шматочок вершкового масла, сіль, спеції і перемішуємо. Смажимо до готовності капусти.
- Забираємо готову начинку з плити і залишаємо вистигати. Нарізаємо ковбасу на середні кубики.
- Поєднуємо в тарілці сметану, яйця, сіль і перець. Збиваємо все вінчиком.
- Тісто викладаємо на обсипану борошном робочу поверхню і ділимо на 12 кульок. З кожної кульки формуємо коржик, формуючи краї. Викладаємо заготовки на застелене пергаментом деко.
- У центр кожного коржика кладемо трохи кетчупу і розрівнюємо його по поверхні майбутньої піци. Зверху викладаємо капусту, посипаємо кубиками ковбаси, а поверх поливаємо підготовленою заливкою. Випікаємо в розігрітій духовці приблизно 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Можна також додати до начинки трохи сиру — буде значно смачніше. Також ми розповідали, як дуже смачно приготувати дешеву рибу.