Замість звичних котлет: балканський кебаб, який близькі з’їдять разом із тарілкою

Читать на русском
Автор
17356
Виходить дуже соковито, ніжно та неймовірно смачно
Виходить дуже соковито, ніжно та неймовірно смачно. Фото shuba.life

Ці ковбаски не залишать нікого байдужим

Якщо вдома трохи фаршу, зазвичай ми готуємо ніжні та соковиті котлети. Але чому б сьогодні не поекспериментувати?

Разом зі Shuba пропонуємо приготувати незвичайні чевапчичі. Ця схожа на кебаб страва з м’ясного фаршу дуже популярна на Балканах. Раніше готували їх тільки на відкритому вогні, але ми смажитимемо "биточки" на сковороді. Чевапчичі можна приготувати і в духовці — просто потрібно відправити їх на застелене пергаментом лист і відправити в розігріту до 180 градусів духовку, перевертаючи кожні 10-15 хвилин. Спробуйте – і, можливо, вони стануть популярними серед ваших близьких.

Як приготувати чевапчичі з яловичини

Інгредієнти на 6 порцій:

  • яловичий фарш – 1 кг;
  • часник, зубчики – 4 шт.;
  • петрушка, пучок – 1/2 шт.;
  • вода – 50 г;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • сода харчова – 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.;
  • оливкова олія Extra Virgin — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці змішуємо яловичий фарш, подрібнений часник та петрушку, солодку паприку, сіль та перець. Усі перемішуємо до однорідного стану.
  2. В окремій тарілці змішуємо воду з харчовою содою, поки вона трохи не розчиниться. Суміш, що вийшла, відправляємо в м’ясну і перемішуємо протягом 5 хвилин, поки все не перемішається.
  3. Невелику частину суміші скочуємо в кульку, а потім – у невелику ковбаску, трохи сплющуємо.
  4. Розігріваємо сковороду на середньому вогні, збризкуємо оливковою олією, викладаємо чевапчичі та смажимо по кілька хвилин з кожного боку до підрум’янювання.

Подаємо чевапчичі з пітою або домашнім хлібом. Також дуже смачна страва з гарніром з овочів, соусів або сирів.