Замість звичних котлет: балканський кебаб, який близькі з’їдять разом із тарілкою
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 17374
![Виходить дуже соковито, ніжно та неймовірно смачно](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/d/8b/4b76da93-d8e7eec94b2345b0e9841949d5a648bd.jpg?v=3512_1)
Ці ковбаски не залишать нікого байдужим
Якщо вдома трохи фаршу, зазвичай ми готуємо ніжні та соковиті котлети. Але чому б сьогодні не поекспериментувати?
Разом зі Shuba пропонуємо приготувати незвичайні чевапчичі. Ця схожа на кебаб страва з м’ясного фаршу дуже популярна на Балканах. Раніше готували їх тільки на відкритому вогні, але ми смажитимемо "биточки" на сковороді. Чевапчичі можна приготувати і в духовці — просто потрібно відправити їх на застелене пергаментом лист і відправити в розігріту до 180 градусів духовку, перевертаючи кожні 10-15 хвилин. Спробуйте – і, можливо, вони стануть популярними серед ваших близьких.
Як приготувати чевапчичі з яловичини
Інгредієнти на 6 порцій:
- яловичий фарш – 1 кг;
- часник, зубчики – 4 шт.;
- петрушка, пучок – 1/2 шт.;
- вода – 50 г;
- паприка — 1 ч. л.;
- сода харчова – 1 ч. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- перець чорний мелений – 1 ч. л.;
- оливкова олія Extra Virgin — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- У великій мисці змішуємо яловичий фарш, подрібнений часник та петрушку, солодку паприку, сіль та перець. Усі перемішуємо до однорідного стану.
- В окремій тарілці змішуємо воду з харчовою содою, поки вона трохи не розчиниться. Суміш, що вийшла, відправляємо в м’ясну і перемішуємо протягом 5 хвилин, поки все не перемішається.
- Невелику частину суміші скочуємо в кульку, а потім – у невелику ковбаску, трохи сплющуємо.
- Розігріваємо сковороду на середньому вогні, збризкуємо оливковою олією, викладаємо чевапчичі та смажимо по кілька хвилин з кожного боку до підрум’янювання.
Подаємо чевапчичі з пітою або домашнім хлібом. Також дуже смачна страва з гарніром з овочів, соусів або сирів.