Гора ароматного печива з одного яйця: ніхто не здогадається, як ви його приготували

Читать на русском
Автор
83704
Швидке домашнє печиво до чаю
Швидке домашнє печиво до чаю. Фото "Школа життя"

Дуже простий рецепт домашньої випічки

Ми розповідали, як приготувати смачне сирне печиво. Тепер ділимось рецептом надзвичайної випічки з горіховою начинкою. Готується таке печиво дуже просто, а виходить ніжним, смачним, розсипчастим.

Пекти його можна хоч кожен день — таке воно просте у виконанні. "Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 1 середнє яйце;
  • 50 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 40 г меду (1 ст. л.);
  • 220 г борошна;
  • 3/4 ч. л. розпушувача (4 г);
  • дрібка солі;
  • волоські горіхи.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо в мисці розм'якшене масло, мед, цукор, сіль і яйце. Додаємо трохи просіяного борошна та розпушувача, перемішуємо.
  2. Поступово додаємо решту борошна і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м'яким, однорідним і не липнути до рук.
  3. Формуємо тісто на столі у вигляді шнурка і нарізаємо його порційними шматочками. Формуємо з шматка тіста невеликий коржик. Проводимо дерев'яною ложкою для меду по всій його поверхні.
  4. Додаємо на один з країв (з гладкої сторони) серцевину волоського горіха і згортаємо тісто в рулет. Формуємо все печиво так і викладаємо на деко, застелене папером для випікання.
  5. Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 15 хвилин. Дістаємо печиво з духовки, трохи посипаємо цукровою пудрою.

Якщо у вас немає медової ложки, то можна скористатися звичайною виделкою. Також ми розповідали, як спекти апетитне яблучне печиво.