Можна приготувати вдома: помийте вікна цим чудо-засобом і вони блищатимуть місяцями

Читать на русском
Автор
1833
Вікна блищатимуть ще довго після такого миття
Вікна блищатимуть ще довго після такого миття. Фото Freepik

Простий засіб, який можна приготувати своїми руками

Незабаром весна і настане час упорядковувати будинки та квартири. Одним з елементів весняного прибирання є миття вікон, а отже, саме час подбати про те, як освіжити вікна та зберегти чистоту після миття. "Телеграф" вже розповідав, як помити дзеркало, щоб не було розводів, а сьогодні ділиться чим вимити вікна, щоб вони довго залишалися чистими.

Як виявилося, є простий, але ефективний засіб для миття вікон, який надовго збереже їхню свіжість, пише prostoway. Приготувати цей чудо-засіб можна своїми руками.

Рецепт засобу для миття вікон

Все, що вам потрібно, це півсклянки води, 1 ст. ложка кондиціонера для волосся і 1 чайна ложка гліцерину. Потрібно просто змішати усі ці інгредієнти.

Помийте вікна звичайним способом за допомогою миючого засобу, яким користуєтеся завжди. Потім розпорошіть на чисте скло приготований засіб з кондиціонером і гліцерином. М’якою ганчіркою утріть цей засіб у вікна, відполіруйте насухо.

Кондиціонер для волосся зробить скло гладкішим, так що пил і бруд не прилипатимуть до нього ще довго. А гліцерин створить додатковий захисний бар’єр, який відштовхує воду та бруд.

Коли робите розчин з кондиціонером та гліцерином, найкраще використовувати дистильовану воду. І пам’ятайте, що не варто використовувати це чудо-засіб для миття дзеркал, тому що на дзеркалах він може залишати розводи.

Раніше "Телеграф" розповідав, як помити вікна на балконі, якщо мешкаєте не на першому поверсі. З цими рекомендаціями не потрібно брати з собою ключі від квартири.