Кузов не поржавіє після зими: обов’язково зробіть це з авто

Читать на русском
Автор
1634
Правильне миття обов’язкове після зими
Правильне миття обов’язкове після зими. Фото freepik.com

Знайдіть час, щоб обслужити авто

Не тільки будинок потребує оновлення та особливої підготовки до теплого сезону. З першими яскравими променями сонця варто придивитися до стану автомобіля. Транспортні засоби, як правило, потребують особливого обслуговування після зими.

Правильний догляд за автомобілем не лише покращує його зовнішній вигляд, а й захищає кузов та механічні елементи від корозії та пошкоджень. Порадами механіка з обслуговування авто ділиться ТОР.

Як мити машину після зими

Першим та основним етапом є ретельне видалення залишків бруду, у тому числі дорожньої солі та інших реагентів, які особливо шкідливі для кузова автомобіля. Рекомендується розпочати з промивання всього автомобіля чистою водою з використанням миття високого тиску. Потім за допомогою губки потрібно нанести автошампунь. Особливу увагу слід приділити колісним аркам та днищу автомобіля, де накопичуються залишки солі та бруду. Після миття шампунем автомобіль слід ще раз прополоскати й ретельно висушити. Використовуйте ганчірку з мікрофібри або замші, щоб запобігти появі розводів на фарбі.

Після ретельного миття та сушіння автомобіля час захистити фарбу від зовнішніх факторів. Для цього потрібний автомобільний віск. Він забезпечить додатковий шар захисту від бруду, води та ультрафіолетового випромінювання.

Починати варто з даху автомобіля, поступово переходячи до боків та закінчуючи бамперами. Після нанесення воску зачекайте, поки він висохне, а потім відполіруйте кузов м’якою тканиною з мікрофібри, щоб досягти сильного блиску та глибини кольору.

На останньому етапі основна увага приділяється салону автомобіля, який також постраждав у зимові місяці. Починати слід із ретельного очищення пилосмоком. Також варто очистити гумові килимки у теплій воді. Для тканинної оббивки рекомендується використовувати спеціалізований засіб для чищення, а шкіряний салон вимагає регулярного зволоження і захисту від пересихання та розтріскування.

Раніше "Телеграф" розповідав, як усунути проблему із водою на склі у машині. Для цього знадобиться зубна паста.