Помилка у приготуванні тіста, яка все псує: що потрібно зробити з борошном

Читать на русском
Автор
Від цього залежить текстура випічки
Від цього залежить текстура випічки. Фото shuba.life

Чому важливо просіювати борошно

Борошно — важлива складова чималої кількості страв. Ми розповідали, як додати його в підливу, щоб смак страви був неймовірним. Тепер ділимось порадою, яка може буквально врятувати вашу випічку.

Навіщо просіювати борошно та у яких випадках цього можна не робити, розповіли на порталі SHUBA. Також поговоримо про техніку просіювання, з якою це зробити найпростіше.

Поширений міф полягає у тому, що просіювання борошна – це захист від черв'яків. Втім, зараз, коли продукти якісні та запаковуються невеликими порціями, це не має підстав.

Просіювання борошна: необхідність чи ні?

Просіювання не завжди є обов'язковим. Воно дійсно важливе при випіканні тортів, кексів та інших кондитерських виробів, але не дуже потрібне для вареників, пельменів або панірування.

Просіяне борошно стає легшим та пухкішим, що робить випічку більш ніжною. А ще просіювання допомагає рівномірно розподілити сухі інгредієнти, покращуючи їхню взаємодію. Таке борошно легше вмішується в інші інгредієнти, зменшуючи ризик утворення грудочок.

Як просіяти борошно

Використовуйте сито. На ринку є чимало інструментів — спеціальні ручні, механічні сита. Також підійде звичайне сито з дрібними вічками.

Щоб просіяти продукт, насипте борошно в сито і злегка струшуйте його вліво-вправо. Можна також трохи струснути сито вгору або постукати по ньому рукою, щоб борошно сипалося в миску.

Випічка і десерти з просіяним борошном будуть пухкішими. Також ми розповідали, навіщо на ситечку для просіювання роблять петельку.