Для цього соковитого пирога вам навіть мука не знадобиться: ось як він готується

Читать на русском
Автор
27116
Відмінно і до сніданку, і до сімейних посиденьок
Відмінно і до сніданку, і до сімейних посиденьок. Фото napensii.ua

Все, що треба для пирога, знайдеться на кухні

Якщо ви ласун, напевно в закладках у вас вже є неймовірна кількість різноманітної випічки. У багатьох рецептах обов’язковий інгредієнт — мука, проте ми вас сьогодні здивуємо.

Пиріг за рецептом "На пенсії" врятує вас, якщо вдома немає борошна або просто не хочеться з нею возитися. У вас вийде смачний, соковитий та повітряний пиріг буквально з 200 г манки. Спробуйте - і ви будете здивовані.

Як приготувати манник

Інгредієнти:

  • кефір — 400-500 г;
  • крупа манна – 150-200 г;
  • яйця – 2-3 шт.;
  • цукор — 100 г;
  • сіль — щіпка;
  • цукор ванільний — пакетик;
  • розпушувач – 10 г або 3 г соди;
  • масло вершкове для змащування форми – 20 г.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо кефір із манкою. Все перемішуємо до однорідного стану і залишаємо щонайменше на 30 хвилин, щоб манка набрякла.
  2. В окремому посуді збиваємо яйця з цукром, щіпкою солі та ванільним цукром. Додаємо соду чи розпушувач, все знову перемішуємо.
  3. В отриману масу відправляємо збиті яйця в манку з кефіром, знову добре перемішуємо до однорідності.
  4. Форму змащуємо вершковим маслом, виливаємо тісто і відправляємо все в розігріту до 190 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Готовий манник дістаємо з духовки, даємо охолонути протягом 5 хвилин. Дістаємо пиріг з форми та подаємо з улюбленим напоєм.