Завжди буде міцна і коренаста: рецепти 2 органічних відварів для розсади

Читать на русском
Автор
18365
Відвар використовуйте для поливу розсади
Відвар використовуйте для поливу розсади. Фото cpykami

Вони діють навіть краще, ніж дорогі добрива

Вирощування розсади – ключовий етап підготовки до дачного сезону. Прагнення отримання здорової і міцної розсади є необхідною умовою для забезпечення рясного врожаю різних культур.

Ефективні результати у вирощуванні розсади можуть бути досягнуті із застосуванням природних засобів, які часом перевершують за своєю ефективністю навіть дорогі добрива. Є 2 рецепти подібних підживлень, пише cpykami.

Настій кориці

Розчиніть одну ложку кориці в одному літрі теплої води. Дайте настоятися розчину протягом 1-2 днів, потім процідіть через дрібне сито. Використовуйте отриманий настій для обприскування розсади по листі.

Цей простий метод обробки допоможе захистити розсаду від різних хвороб та комах, а також забезпечить посадки необхідні поживні речовини для нормального росту та розвитку. Настій кориці слід застосовувати один раз на 7-14 днів, залежно від стану рослин.

Картопляний відвар

Візьміть 3-5 картоплин, наріжте їх та залийте 2 літрами води, потім варіть близько 15-20 хвилин. Відфільтруйте отриманий відвар і дайте йому повністю охолонути. Потім використовуйте його для поливу розсади біля коріння.

У цьому картопляному відварі міститься калій, кальцій, фосфор і значна кількість крохмалю, який зробить вашу розсаду міцною та коренастою. Потрібно поливати розсаду цим відваром раз на 7-14 днів.

Раніше ми розповідали, як дезінфікувати ґрунт для розсади рослин. Існують 4 важливі кроки.