Цікавий спосіб зробити скріншот на телефоні: використовуйте три пальці

Читать на русском
Автор
2969
Перевірте, чи працює цей "фокус" на вашому телефоні
Перевірте, чи працює цей "фокус" на вашому телефоні. Фото Freepik

Секретний спосіб зробити скріншот, про який не всі знають

Буває так, що ви гортаєте щось в телефоні і хочете зафіксувати те, що бачите на екрані, щоб потім довго не шукати. Зробити це можна за допомогою скріншоту. У сучасних телефонах на ОС Android є цікава і не очевидна функція, за допомогою якої можна робити знімок екрану. "Телеграф" вже розповідав, чому не можна сушити iPhone у пакеті з рисом, а сьогодні ділиться, як зробити скріншот трьома пальцями.

Є два простих способи зробити знімок екрану на телефоні — натиснути на відповідну кнопку в "шторці", або провести трьома пальцями по екрану, пише support.google.com. Саме про другий "секретний" спосіб з трьома пальцями розповімо детальніше.

Як зробити скріншот на телефоні трьома пальцями

Коли ви гортаєте щось у своєму телефоні і хочете зафіксувати у вигляді картинки те, що бачите на екрані, потрібно одним легким рухом зверху донизу провести по дисплею трьома пальцями одночасно.

З одним або двома пальцями цей "фокус" не спрацює, потрібно саме три дотики. І вуаля, ваш скріншот готовий. Знайти цей знімок екрана потім можна буде у галереї медіафайлів в окремій папці зі скріншотами.

Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо у телефоні "режим польоту". Про ці переваги "режиму польоту" мало хто знає.