Звідки в курятині береться "біла піна": чи можна їсти таку курку
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 595
Часто під час відварювання курки кулінари помічають білу піну
Ми розповідали, як підготувати куряче філе, щоб після смаження воно вийшло особливо соковитим. Тепер ділимось порадами щодо приготування цього виду м’яса.
На Ukr.Media розповіли про білу піну, що виходить з курки під час приготування. Він може здатися неприємним, але насправді він нешкідливий. Це просто результат вивільнення білка та води з м'язових волокон під впливом високої температури.
Є кілька причин, чому він з'являється
Взаємодія білків та води. Під час нагрівання білки розщеплюються та вивільняються з м'язових волокон. Також це пов'язане з особливостями м’ясного соку. Вода з м'язових волокон стискається та вивільняє сік.
Щоб зменшити появу білої піни:
- Не проколюйте та не розрізайте курку під час приготування.
- Уникайте повторного заморожування.
- Замаринуйте курку перед приготуванням — сіль допоможе зберегти вологу та зменшити витік білка.
Білий слиз не свідчить про псування м'яса або наявність антибіотиків. Ви можете сміливо їсти курку, на якій з'явився білий слиз, якщо вона була правильно приготовлена. Також ми розповідали, як обрати якісне та свіже куряче філе.