Хрумкі зовні та соковиті всередині: ця закуска — радість гурмана

Читать на русском
Автор
525
Цей рецепт обов’язково буде у ваших закладках
Цей рецепт обов’язково буде у ваших закладках. Фото shuba.life

Приємно здивує близьких та друзів

Схоже, закусками вже нікого не здивуєш. Їх рецептів – неймовірна безліч : ми готуємо закуски з м’яса чи печінки, сиру чи овочів.

Сьогоднішній рецепт від Shuba здивує навіть найзатятіших гурманів, адже ми приготуємо хрусткі та соковиті рибні пончики. Вони добре підходять для закуски, перекушування і навіть сніданку — проста і бюджетна страва легко вгамує голод і принесе море насолоди. За рецептом готуються вони в олії, але можна запекти пончики і в духовці.

Як приготувати рибні пончики

Інгредієнти на 4 порції:

  • риба біла, філе – 200 г;
  • масло вершкове 73% — 50 г;
  • борошно пшеничне – 120 г;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • твердий сир – 40 г;
  • лимон, сік — 20 мл;
  • сіль за смаком;
  • кріп, гілочка – 15 г;
  • олія соняшникова – 400 мл.

Спосіб приготування:

  1. Рибне філе миємо, відправляємо в киплячу підсолену воду і варимо протягом 20 хвилин. Даємо охолонути і нарізаємо шматочками.
  2. Миємо, сушимо і вимагаємо кріп. Твердий сир натираємо.
  3. У сотейнику доводимо до кипіння 150 мл води, додаємо вершкове масло і знову кип’ятимо. Помішуючи, додаємо борошно і готуємо тісто. Даємо йому охолонути.
  4. Ретельно вимішуючи, по одному додаємо в тісто яйця. Туди відправляємо рибу, кріп, тертий сир, лимонний сік. Солимо, перемішуємо та формуємо невеликий розмір кульки.
  5. Обсмажуємо кульки в глибокій сковороді з розігрітою олією протягом 4-5 хвилин і викладаємо на паперовий рушник, щоб вона ввібрала зайву олію.

Подаємо такі рибні пончики з соусом тартар та насолоджуємось. Смачного!