Хрумкі зовні та соковиті всередині: ця закуска — радість гурмана
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 525
![Цей рецепт обов’язково буде у ваших закладках](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/6/54/e1f6aacb-1eadd7e77be88356a6ad8e0f50367546.jpg?v=1028_1)
Приємно здивує близьких та друзів
Схоже, закусками вже нікого не здивуєш. Їх рецептів – неймовірна безліч : ми готуємо закуски з м’яса чи печінки, сиру чи овочів.
Сьогоднішній рецепт від Shuba здивує навіть найзатятіших гурманів, адже ми приготуємо хрусткі та соковиті рибні пончики. Вони добре підходять для закуски, перекушування і навіть сніданку — проста і бюджетна страва легко вгамує голод і принесе море насолоди. За рецептом готуються вони в олії, але можна запекти пончики і в духовці.
Як приготувати рибні пончики
Інгредієнти на 4 порції:
- риба біла, філе – 200 г;
- масло вершкове 73% — 50 г;
- борошно пшеничне – 120 г;
- яйця курячі – 2 шт.;
- твердий сир – 40 г;
- лимон, сік — 20 мл;
- сіль за смаком;
- кріп, гілочка – 15 г;
- олія соняшникова – 400 мл.
Спосіб приготування:
- Рибне філе миємо, відправляємо в киплячу підсолену воду і варимо протягом 20 хвилин. Даємо охолонути і нарізаємо шматочками.
- Миємо, сушимо і вимагаємо кріп. Твердий сир натираємо.
- У сотейнику доводимо до кипіння 150 мл води, додаємо вершкове масло і знову кип’ятимо. Помішуючи, додаємо борошно і готуємо тісто. Даємо йому охолонути.
- Ретельно вимішуючи, по одному додаємо в тісто яйця. Туди відправляємо рибу, кріп, тертий сир, лимонний сік. Солимо, перемішуємо та формуємо невеликий розмір кульки.
- Обсмажуємо кульки в глибокій сковороді з розігрітою олією протягом 4-5 хвилин і викладаємо на паперовий рушник, щоб вона ввібрала зайву олію.
Подаємо такі рибні пончики з соусом тартар та насолоджуємось. Смачного!