Не поспішайте смажити котлети: дайте фаршу відпочити – і ви здивуєтеся результату

Читать на русском
Автор
9073
Усього 15 хвилин зроблять биточки неймовірними
Усього 15 хвилин зроблять биточки неймовірними. Фото shutterstock.com

Невелика хитрість – і фантастика на тарілці

Хто ж не любить поласувати соковитими, ніжними котлетами? Це найчастіший гість і під час сімейних обідів, і на святкових столах.

Однак не всі знають, що безпосередньо перед смаженням биточків фаршу потрібно дати "відпочити" протягом 15 хвилин у холодильнику. Навіщо це робити, розповімо разом із "Важно знать".

Навіщо перед смаженням котлет відправляти фарш у холодильник

Як правило, ми змішуємо фарш з усіма інгредієнтами та розпочинаємо смаження котлет. М’ясна суміш виходила досить вологою і ми додаємо борошно чи манку. Виявляється, можна обійтися без цих інгредієнтів і вийде у сто разів смачніше.

Але волога робить фарш менш щільним, а котлети менш апетитними. Саме тому фарш треба відправити в холодильник на 15 хвилин – це дозволить усім інгредієнтам добре "подружитися", а волозі зникнути.

Діставши через вказаний час фарш із холодильника, ви побачите, що він став щільнішим. Котлети з такого фаршу вийдуть не тільки смачними, але й краще триматимуть форму під час смаження. Тому варто не пропускати цей крок, якщо хочете, щоб ваші котлети підкоряли з першого погляду і першого укусу. Цей простий трюк точно покращить смак ваших биточків.

А щоб котлети вийшли ідеальними, додайте у фарш один продукт. Ви пошкодуєте, що не знали про це раніше.