Допоможе пилосос: як випрати вуличний бруд з одягу

Читать на русском
Автор
1398
Звичайне прання не видаляє темні плями
Звичайне прання не видаляє темні плями. Фото freepik.com

Дізнайтеся простий спосіб позбутися "весняних" плям на одязі

Відлига, а разом із нею дощі, калюжі та бруд. Мало кого можна здивувати такою погодою наприкінці лютого — на початку березня. Водночас звична і поява плям бруду на одязі. При чому не тільки у дітей, а й у дорослих, хоч би якими акуратними вони були. Як правило, плями бруду складно видалити, але немає нічого неможливого для досвідчених господарок.

Раніше ми розповідали, як позбутися плям чорнила на одязі. Тепер же разом із ТОР розповімо, як видалити найстійкіші плями бруду.

Як безслідно видалити плями бруду з одягу

Більшість плям краще видаляються доки вони ще свіжі. А ось плями від бруду однаково складно вивести незалежно від їхнього терміну давності. Найкраще рішення — використовувати пральну машину, але навіть після неї на тканині можуть залишитися темні сліди.

Тому краще використовувати описаний нижче спосіб прання.

  1. Добре висушіть забруднену тканину, а потім постарайтеся видалити залишки бруду. Для цього використовуйте м’яку щітку, щоб не пошкодити матеріал.
  2. Після видалення шару бруду вимийте вручну брудну поверхню. На цьому етапі використовуйте господарське мило.
  3. Коли ви побачите, що пляма зникла, брудний одяг можна прати у пральній машині на звичайній програмі.

Важливо, щоб видаляючи зайвий бруд, ви не втирали його ще більше в тканину і не пошкодили одяг. Тоді жодні засоби не допоможуть. При забрудненні великої площі тканини можна спробувати зібрати засохлий бруд пилососом.

Раніше "Телеграф" розповідав, як видалити запах "секонду" з речей. Є щонайменше три простих способи зробити це.