Як прибрати запах секонду з речей: три ефективні лайфхаки

Читать на русском
Автор
2433
Обробити речі із секонд-хенду допоможуть прості підручні засоби Новина оновлена 20 лютого 2024, 22:04
Обробити речі із секонд-хенду допоможуть прості підручні засоби. Фото Freepik

Щоб вивести запах з одягу, вам не знадобиться порошок

Запах секонд-хенду на одязі може бути неприємним та наполегливим. І позбутися його буває так само складно, як і відмити сліди чаю та кави зі столу. Але не впадайте у відчай. У цій статті ми розповімо, як позбутися запаху секонд-хенду на речах та поділимося ефективними методами.

Звідки він береться і що за запах від речей із секонд-хенду

Цей аромат свідчить про те, що одяг, що був у вживанні, пройшов дезінфекцію. Колишні власники, переважно з європейських країн, поміщають футболки, штани, сукні, інший одяг і навіть спідню білизну, що стали їм непотрібними, в спеціальні бокси для збору речей. Далі вони піддаються обробці з використанням формальдегіду.

Це потужний дезінфікуючий засіб, який допомагає вбити бактерії, віруси, грибки та запобігає поширенню можливих інфекцій та хвороб. Його неприємні недоліки – це стійкий специфічний запах та висока алергенність. Далі розглянемо, як позбутися запаху формальдегіду за допомогою підручних засобів.

Як прибрати запах секонду оцтом — лайфхак №1

Щоб прибрати запах секонду содою та харчовим оцтом, наповніть миску гарячою водою та додайте ці продукти. Залишіть одяг у розчині мінімум на 8 годин. На 5 л води вам знадобиться близько чверті склянки оцту та столова ложка соди з гіркою.

Якщо ви замочите речі на ніч, прополощіть і виперіть їх вранці. Ви можете не додавати соду, хоча з нею результат буде кращим.

Як прибрати запах секонду сіллю — лайфхак №2

Для цього методу вам навіть не знадобиться пральний порошок. Розчиніть близько половини склянки солі та залийте гарячою водою на кілька годин.

Коли речі повністю охолонуть, прополощіть у гарячій воді, потім у холодній, знову у гарячій та висушіть. Можна взяти ароматизовану морську.

Як прибрати запах з одягу нашатирним спиртом – лайфхак №3

Не змішуйте речі різних кольорів та матеріалів. Вам знадобиться:

  • 5 л води;
  • 10 мл нашатирного спирту;
  • час замочування – 2-4 години.

Тепер ви знаєте, як правильно прати речі із секонд-хенду. Виберіть один із цих методів або спробуйте комбінацію кількох для максимально ефективного результату. Після обробки ваш одяг буде свіжим і приємним на дотик, а неприємний запах секонд-хенду більше вас не потурбує.

Раніше "Телеграф" розповідав, на якому режимі прати джинси. Температура має велике значення.