Зустрічайте весну чистими вікнами: як зробити самому засіб для миття з простих інгредієнтів

Читать на русском
Автор
4147
Крізь чисті вікна краще видно прихід весни
Крізь чисті вікна краще видно прихід весни. Фото lviv.vgorode.ua

Окрім правильного миючого засобу, потрібно знати й загальні принципи миття вікон

Готуючись до весни треба виконати певний перелік видів робіт, серед яких прибирання квартири. Один з вагомих етапів очищення квартири перед весною — миття вікон.

Портал The design inspiration ділиться простим рецептом миючого засобу для вікон, який складається з простих інгредієнтів і його можна зробити самостійно. Для цього знадобиться завітати на кухню та зазирнути в аптечку.

Склад саморобного засобу

Все, що потрібно зробити, це з'єднати 1/4 склянки медичного спирту, 1/4 склянки білого оцту, 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю, а потім 2 склянки теплої води. Автори лайфхаку обіцяють, що він "засоромить" звичайний домашній засіб для миття скла.

Як користуватись саморобним засобом для чищення вікон

Додайте інгредієнти в пляшку і добре потрясіть, щоб перемішати. Щоразу трусіть пляшку з розпилювачем, щоб добре змішувати розчин перед використанням миючого засобу. Почніть із розпилення очищувача зверху та дайте йому подіяти кілька хвилин. Протріть скло ганчіркою або газетою, доки воно не стане кришталево чистим і не зникне туманний залишок кукурудзяного крохмалю.

Серед загальних рекомендацій з очищення вікон також:

  • перед чищенням скляну поверхню очищують від пилу, залишків бруду та павутини,
  • використовуйте тканину без ворсу для чищення та просушування вікон,
  • дайте засобу для миття скла час розчинити бруд, перш ніж витерти його,
  • мийте вікна в похмурий день або сторону будинку подалі від сонця, щоб запобігти надто швидкому висиханню миючого засобу та появі смуг.

Раніше "Телеграф" розповідав, що потрібно зробити на присадибній ділянці, для того, аби підготуватися до весни. Підготувати потрібно не тільки рослини, а й план розсадки.