Всього п’ять хвилин — і гора тістечок на столі: рецепт тієї самої "Картопельки" з дитинства

Читать на русском
Автор
Улюблені ласощі багатьох дітлахів Новина оновлена 20 лютого 2024, 06:49
Улюблені ласощі багатьох дітлахів. Фото kartinkin.net

Ці тістечка дуже просто готуються

Ми розповідали, як спекти апетитний сметанник. Тепер ділимось рецептом, який можна відтворити ще швидше — і для цього навіть не потрібно нічого місити та випікати.

Річ піде про знамените тістечко "Картопля". Для того, щоб отримати гору апетитних тістечок, вам знадобиться всього п’ять хвилин часу. Їх можна приготувати вдома і не йти за смачненьким до кав’ярні. Як його зробити, розповіли на Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 100 г м'якого вершкового масла
  • 1/2 банки згущеного молока
  • 5 ст. л. какао
  • 300 г будь-якого печива
  • какао-порошок для обвалювання

Спосіб приготування:

  1. М'яке вершкове масло перекладаємо в миску і розминаємо виделкою. Додаємо половину банки будь-якого не вареного згущеного молока.
  2. Всипаємо 5 ст. л. какао, попередньо просіявши його через сито, щоб не було грудочок. Ретельно перемішуємо вінчиком до однорідної суміші. Подрібнюємо 300 г будь-якого печива в блендері.
  3. Додаємо крихти до раніше приготовленої маси і все перемішуємо. Формуємо тістечка у формі картоплі. Обвалюємо їх у какао-порошку.

Тістечко можна їсти одразу, та смачніше буде, якщо воно настоїться в холодильнику. Готовий десерт можна зберігати в холодильнику протягом 3-4 днів. Також ми розповідали, як приготувати смачне яблучне печиво.