Це дешеве печиво виходить неймовірним завдяки чудернацькому компоненту: через нього кулінари не виливають розсіл

Читать на русском
Автор
1491
Печиво виходить надзвичайно смачним
Печиво виходить надзвичайно смачним. Фото petropavlivka.city

Секрет — у додаванні розсолу з огірків

Ми розповідали, як приготувати смачне сирне печиво. Тепер ділимось рецептом бюджетної випічки до чаю. Саме це печиво має цікавий спосіб приготування, адже серед переліку інгредієнтів є розсіл від огірків.

Це може здатись дивним, однак розсіл надає випічці особливого смаку і текстури. Рецептом поділились на порталі ProstoWay. На приготування печива витрачаються лічені хвилини.

Інгредієнти:

  • 350 г борошна;
  • 12 ст. л. розсолу;
  • 12 ст. л. рослинної олії;
  • 8 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • пакетик ваніліну;
  • 1 жовток;
  • 1 ч. л. какао.

Спосіб приготування:

  1. З'єднуємо розсіл, олію, цукор та ванілін. Додаємо до суміші борошно і розпушувач. Замішуємо тісто.
  2. Розкочуємо тісто шириною в 1 сантиметр. Змащуємо тісто зверху сумішшю з какао та жовтка.
  3. Вирізаємо з пласта тіста печиво довільної форми. Викладаємо печиво на деко, застелене папером для випічки.
  4. За бажанням беремо виделку та шляхом вдавлювання прикрашаємо печиво візерунками. Випікаємо печиво в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25 хвилин.

Готове печиво посипаємо цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом чудових пиріжечків з тіста Водолаз.