Їх смак всі пам’ятають з дитинства: рецепт найсмачніших горішків зі згущеним молоком
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 527
Прості та дуже апетитні солодощі
Ми розповідали, як приготувати чудове яблучне печиво. Тепер ділимось рецептом смачних горішків з начинкою зі згущеного молока.
Ці солодощі відомі багатьом ще з дитинства. Якщо у вас вдома є форма длявипікання половинок "горішків", пропонуємо згадати це печиво і спекти його. Тим паче, що рецепт, яким поділились на порталі "Школа Життя", нескладний.
Інгредієнти:
- Вершковий маргарин – 250 г
- Цукор – 150 г
- Яйце – 2 шт
- Сіль – 1 дрібка
- Сода – 0,5 ч. л
- Столовий оцет 9% – 1 ч. л
- Пшеничне борошно – 485 г (3 склянки)
- Варене згущене молоко – 1 банка
- Вершкове масло – 100 г
Спосіб приготування:
- Змішуємо в мисці 2 склянки борошна, цукор та сіль. Додаємо 2 яйця, соду, гашену оцтом, і вливаємо розтоплений вершковий маргарин.
- Перемішуємо і додаємо борошно ще стільки, щоб вийшло гладке еластичне тісто. Це близько 3 склянок борошна.
- Сильно розігріваємо форму на плиті і змащуємо олією без запаху. Випікаємо з тіста шкаралупи для майбутніх горішків і даємо їм повністю охолонути.
- Коли половинки охолонуть, обережно звільняємо краї горішків від зайвого тіста. Для начинки злегка збиваємо вершкове масло з вареним згущеним молоком.
- Перемішуємо крем. Отриманою начинкою начиняємо шкаралупки, склеюючи їх попарно.
За бажанням в кожен "горіх" при начиненні можна покласти половинку волоського горіха. Також ми ділились рецептом смачного сирного печива.