Їх смак всі пам’ятають з дитинства: рецепт найсмачніших горішків зі згущеним молоком

Читать на русском
Автор
527
Смак цих горішків всі пам’ятають з дитинства
Смак цих горішків всі пам’ятають з дитинства. Фото whereiscake.com

Прості та дуже апетитні солодощі

Ми розповідали, як приготувати чудове яблучне печиво. Тепер ділимось рецептом смачних горішків з начинкою зі згущеного молока.

Ці солодощі відомі багатьом ще з дитинства. Якщо у вас вдома є форма длявипікання половинок "горішків", пропонуємо згадати це печиво і спекти його. Тим паче, що рецепт, яким поділились на порталі "Школа Життя", нескладний.

Інгредієнти:

  • Вершковий маргарин – 250 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйце – 2 шт
  • Сіль – 1 дрібка
  • Сода – 0,5 ч. л
  • Столовий оцет 9% – 1 ч. л
  • Пшеничне борошно – 485 г (3 склянки)
  • Варене згущене молоко – 1 банка
  • Вершкове масло – 100 г

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо в мисці 2 склянки борошна, цукор та сіль. Додаємо 2 яйця, соду, гашену оцтом, і вливаємо розтоплений вершковий маргарин.
  2. Перемішуємо і додаємо борошно ще стільки, щоб вийшло гладке еластичне тісто. Це близько 3 склянок борошна.
  3. Сильно розігріваємо форму на плиті і змащуємо олією без запаху. Випікаємо з тіста шкаралупи для майбутніх горішків і даємо їм повністю охолонути.
  4. Коли половинки охолонуть, обережно звільняємо краї горішків від зайвого тіста. Для начинки злегка збиваємо вершкове масло з вареним згущеним молоком.
  5. Перемішуємо крем. Отриманою начинкою начиняємо шкаралупки, склеюючи їх попарно.

За бажанням в кожен "горіх" при начиненні можна покласти половинку волоського горіха. Також ми ділились рецептом смачного сирного печива.