Як чай допоможе приготувати найсмачніше м’ясо: хитрий маринд, про який мало хто знає

Читать на русском
Автор
9859
Розповідаємо про цікавий спосіб маринування
Розповідаємо про цікавий спосіб маринування. Фото ТСН

Навіщо заливати чаєм курку та інше м'ясо

Ми розповідали, як смачно замаринувати оселедець. Секрет цього рецепту — мед. Та чи чули ви коли-небудь, що досвідчені кулінари рекомендують маринувати м'ясо в завареному чаї? Особливо ця порада буде корисною, якщо ви готуєте курку.

Цей метод може здатися дивним, але насправді він має сенс. Як пише Pixelinform, чайний маринад робить м'ясо дуже м'яким і ніжним. Після цього продукт можна готувати будь-яким чином.

Як приготувати чайний маринад

Заваріть кілька чашок чорного або зеленого чаю. Підійде як листовий, так і пакетований чай без ароматизаторів та хімічних добавок.

У ще гарячий чай додайте сіль, ваші улюблені прянощі або ті, які пасують саме тому виду м’яса, яке у вас на столі. Також подрібнюємо цибулю і теж додаємо її.

Охолоджуємо маринад і заливаємо ним м'ясо або курку. Час, який слід відвести на маринування, залежить від виду м'яса. Для курки буде достатньо 1 години. Червоне м'ясо варто залишити 6-12 годин.

Після маринування м'ясо можна готувати будь-яким способом: смажити, запікати, тушкувати або готувати шашлик. Чайний маринад розкриє дивовижні якості м'яса та птиці, роблячи їх смачними, ароматними та неймовірно м'якими. Також ми розповідали, як врятувати оселедець, який переїв солі.