Без втрати якості: простий спосіб зробити, щоб фото на телефоні не займали багато місця

Читать на русском
Автор
3313
Використовуйте інший формат для зображень
Використовуйте інший формат для зображень. Фото Pexels

Доступний спосіб стиснути папку з фото на своєму смартфоні

Для деяких користувачів смартфони замінили фотоапарати. Камери в сучасних телефонах дозволяють робити високоякісні знімки. Але в цьому є свій недолік — фото займають багато місця в пам’яті телефону.

Очищення кеш допоможе звільнити пам’ять, але проблема не зникне повністю. У такому разі краще зменшити розмір самих фотографій. Зробити це можна без втрати якості зображення.

Як зменшити розмір фотографій на телефоні

Один зі способів зменшити розмір фотографій, зроблених на мобільний телефон, використовувати формат HEIC (High Efficiency Image File Format). Він був створений як альтернатива популярному JPEG.

Його найбільшою перевагою є те, що він забезпечує ту саму якість, що й зображення JPG, але меншого розміру. На смартфоні з обмеженим простором для зберігання сотень фотографій цей тип формату стає одним із найкращих способів зменшити розмір папки, де зберігаються світлини.

Формат HEIC доступний користувачам пристроїв на Apple та Android. І більшість популярних програм для смартфонів вже підтримують HEIC.

Як активувати режим на Android

У програмі камери натисніть "Параметри" (ліворуч від верхньої частини панелі інструментів).

У розділі зображень натисніть "Додаткові параметри зображення".

Опцію "Високоефективні зображення" активовано.

Як увімкнути формат HEIC на iPhone

Перейдіть до розділу "Параметри", потім "Камера", а потім — "Формати". З варіантів "Високоефективний" та "Найбільш сумісний" виберіть перший.

Тепер щоразу, коли ви робитимете фото на свій мобільний телефон, їх розмір буде двічі менше звичайного. Цю опцію можна вимкнути будь-якої миті.

Раніше "Телеграф" розповідав, як заряджати телефон від павербанка. Про деякі правила ви могли не знати.