Можливо, ними снідав Шерлок Холмс, якщо набридала вівсянка: готуємо незвичайні деруни по-англійськи

Читать на русском
Автор
14609
Простий, але смачний сніданок
Простий, але смачний сніданок. Фото vazhnoznat.com

Деруни виходять ніжними та хрусткими.

Кажуть, англійці люблять вранці ласувати вівсяною кашею. Однак, можливо, Шерлок Холмс любив і ці незвичайні деруни.

Ця страва англійської кухні за рецептом "Важно знать" відрізняється особливо ніжним смаком. Соковиті, з хрусткою скоринкою — ви точно оціните ці деруни з сиром. Ну що, йдемо готувати?

Як приготувати деруни з сиром

Інгредієнти:

  • 2 картоплини великого розміру;
  • 50 г вершкового масла з високим відсотком жирності;
  • 100 г твердого сиру будь-якого ґатунку;
  • 50 г пшеничного борошна вищого ґатунку;
  • сіль та чорний мелений перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, ретельно миємо, натираємо на дрібній тертці та заливаємо холодною водою. Даємо картопляній масі "відпочити" 5 хвилин, щоб вийшов зайвий крохмаль. Далі воду зливаємо та віджимаємо.
  2. На середньому вогні розігріваємо сковороду з 25 г вершкового масла|мастила| і просмажуємо картопляну масу до стану напівготовності.
  3. Картоплю відправляємо у зручну місткість, додаємо борошно, солимо та перчимо. Туди ж відправляємо натертий на великій тертці твердий сир і ретельно перемішуємо.
  4. Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, що залишилося, ложкою викладаємо картопляну масу і смажимо деруни з обох боків до появи апетитної красивої скоринки.

Подаємо англійські деруни з домашньою сметаною та насолоджуємось. У вас вийде чудовий сніданок.