Дешевше, швидше та ефективніше миючого засобу: це є на будь-якій кухні

Читать на русском
Автор
13859
Ви швидко помиєте багато посуду Новина оновлена 16 січня 2024, 16:22
Ви швидко помиєте багато посуду. Фото takprosto.cc

Ви впораєтеся за секунди і без миючих засобів

Після ситного сімейного обіду чи святкового застілля кожен із нас стикається з неприємним процесом миття посуду. Залишати її на ранок — не найкраща ідея. Що робити в цьому випадку?

Разом з "РБК-Україна" розповімо про деяких простих лайфхаків. З їх допомогою ви помиєте посуд швидко і навіть без миючого засобу.

Як швидко помити посуд без мийного засобу

Один з найшвидших і найдієвіших способів відмити посуд від жиру — харчова сода. Її м’яка структура очищає глибокий застарілий жир і не залишає подряпин.

Просто посипте брудний посуд содою, трохи зачекайте та сполосніть водою. Якщо у вас велика кількість посуду, складіть її в раковину та додайте соди.

Якщо вам потрібно вимити каструлю або сковороду, налийте води, насипте всередину соду, поставте посуд на плиту. Зачекайте, поки жир википить — і проблема вирішена!

Якщо ж забруднення старе чи глибоке, змішайте соду, сіль та оцет. Нанесіть отриману суміш на покриття, залиште на якийсь час. Після цього потрібно буде просто протерти посуд губкою і ретельно промити.

Однак цей спосіб не підходить для посуду з чутливим покриттям. Ви можете просто пошкодити покриття.

Позбутися "жирної" проблеми допоможе кока-кола. Налийте газовану воду до країв у брудний посуд, трохи зачекайте і змивайте. Однак цей спосіб не підходить для білого посуду.

А ось позбутися невеликого нальоту допоможе спирт. Змочіть їм серветку, ватяний диск або ганчірку та потріть посуд у місцях з нальотом.

Раніше ми розповідали, як позбутися нагару з пригорілого посуду. Ви вирішите проблему дуже делікатно.