Східний рецепт, якому тисяча років: як приготувати ситну та ароматну шурпу вдома
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 632
Обов’язково спробуйте приготувати шурпу
Ми розповідали, як приготувати ситний та наваристий гороховий суп. Тепер пропонуємо переміститися дещо східніше, в середню Азію, та приготувати шурпу. Цей суп має тисячолітню історію.
Як приготувати класичну версію шурпи, розповіли на порталі "Файні рецепти". Варіацій є багато, але основне одне — страва повинна бути дуже жирною, містити багато овочів, зелені та прянощів.
Інгредієнти:
- 500 г баранини
- 2,50 л води
- 40 г курдючного сала
- 6 картоплин
- 3 моркви
- 3 помідори або 50 г томатного пюре
- 3 ріпчасті цибулі
- сіль
- перець чорний мелений
- перець червоний мелений
- 2 листки лаврового листа
- зелень
Спосіб приготування:
- Баранину миємо, нарізаємо її на шматочки. Додаємо курдючне сало, заливаємо все холодною водою та доводимо до кипіння.
- Варимо, знімаючи піну, до напівготовності. На невеликому вогні готуємо 40-50 хвилин.
- Паралельно чистимо та миємо картоплю, нарізаємо кубиками. Цибулю також чистимо, миємо та кришимо.
- Моркву очищаємо, миємо та нарізаємо соломкою або тонкими кружальцями. У бульйон додаємо підготовлені овочі. Також кладемо нарізані соломкою помідори або томатне пюре. Солимо, перчимо, додаємо спеції.
- Варимо до готовності під кришкою. На невеликому вогні це ще 25-30 хвилин. Важливий момент — після того, як вимкнули вогонь, даємо шурпі настоятися під кришкою.
Перед подачею страви посипаємо її зеленню. Також ми розповідали про важливий момент у приготуванні борщу, від якого залежить смак страви.