Східний рецепт, якому тисяча років: як приготувати ситну та ароматну шурпу вдома

Читать на русском
Автор
632
Ця страва неймовірно навариста та ситна
Ця страва неймовірно навариста та ситна. Фото Сегодня

Обов’язково спробуйте приготувати шурпу

Ми розповідали, як приготувати ситний та наваристий гороховий суп. Тепер пропонуємо переміститися дещо східніше, в середню Азію, та приготувати шурпу. Цей суп має тисячолітню історію.

Як приготувати класичну версію шурпи, розповіли на порталі "Файні рецепти". Варіацій є багато, але основне одне — страва повинна бути дуже жирною, містити багато овочів, зелені та прянощів.

Інгредієнти:

  • 500 г баранини
  • 2,50 л води
  • 40 г курдючного сала
  • 6 картоплин
  • 3 моркви
  • 3 помідори або 50 г томатного пюре
  • 3 ріпчасті цибулі
  • сіль
  • перець чорний мелений
  • перець червоний мелений
  • 2 листки лаврового листа
  • зелень

Спосіб приготування:

  1. Баранину миємо, нарізаємо її на шматочки. Додаємо курдючне сало, заливаємо все холодною водою та доводимо до кипіння.
  2. Варимо, знімаючи піну, до напівготовності. На невеликому вогні готуємо 40-50 хвилин.
  3. Паралельно чистимо та миємо картоплю, нарізаємо кубиками. Цибулю також чистимо, миємо та кришимо.
  4. Моркву очищаємо, миємо та нарізаємо соломкою або тонкими кружальцями. У бульйон додаємо підготовлені овочі. Також кладемо нарізані соломкою помідори або томатне пюре. Солимо, перчимо, додаємо спеції.
  5. Варимо до готовності під кришкою. На невеликому вогні це ще 25-30 хвилин. Важливий момент — після того, як вимкнули вогонь, даємо шурпі настоятися під кришкою.

Перед подачею страви посипаємо її зеленню. Також ми розповідали про важливий момент у приготуванні борщу, від якого залежить смак страви.