Пити каву буде ще смачніше: незрівнянне кавове печиво

Читать на русском
Автор
2560
Смачне, хрумке печиво з кавовим ароматом
Смачне, хрумке печиво з кавовим ароматом. Фото filizhankakavu.com

Таке печиво сподобається дітям та дорослим

Багато хто не уявляє свій ранок без запашної ароматної кави. А що, якщо його зробити ще приємнішим, додавши до улюбленого напою кавове печиво?

Ця ароматна і смачна випічка готується з простих продуктів буквально за півгодини. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати кавове печиво

Інгредієнти:

  • молоко – 50 мл;
  • кава розчинна – 3 ч. л.;
  • яйце – 2 шт.;
  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор – 150 г;
  • борошно – 310 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • за бажанням шоколад – 1 плитка;

Спосіб приготування:

  1. Розчинну каву, залити теплим молоком перемішати.
  2. В окремій мисці змішати цукор, розм'якшене вершкове масло та яйця, збити міксером.
  3. Додати молочно-кавову суміш, перемішати.
  4. Додати просіяні борошно та розпушувач, замісити тісто.
  5. Скотити тісто у колобок, покласти у холодильник на 20 хвилин.
  6. Після цього сформувати з тіста кульки розміром з волоський горіх, викласти на деко, застелене пергаментом.
  7. Кожну кульку злегка приплюснути.
  8. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.
  9. За бажанням печиво можна прикрасити шоколадною глазуррю.

А якщо ви любите прості рецепти, рекомендуємо приготувати печиво з одного яйця та майонезу. Близькі здивуються такому рецепту.